Bij Figo vergoeden we ook preventieve zorg

Een huisdierenverzekering is hoofdzakelijk bedoeld om onvoorziene medische kosten voor je huisdier te vergoeden. Maar wij vinden het ook belangrijk jou te ontzorgen bij de medische zorg die je wel kunt plannen, zoals vaccinaties en behandelingen tegen vlooien. Dat komt het welzijn van jouw geliefde huisdier alleen maar ten goede. Daarom bevat een Figo huisdierenverzekering standaard een vergoeding voor preventieve zorg!

Wat valt er onder preventieve zorg?

Icoon preventie

Per verzekeringsjaar bieden wij een preventiebudget van maximaal €75,-. Dit bedrag kun je gebruiken voor de volgende behandelingen:

Illustratie vrouw met hond in fietsmand

Veelgestelde vragen

Het vergoedingspercentage dat je hebt gekozen voor jouw Figo huisdierenverzekering, geldt ook voor preventieve zorg. 

Voorbeeld: je hebt gekozen voor een vergoedingspercentage van 70% en net €70,- betaald voor je hond voor de jaarlijkse vaccinatie, incl. preventieve gezondheidscontrole. Bij declaratie krijg je hiervoor dan maximaal €49,- uitgekeerd en houd je nog €26,- over voor een volgende declaratie uit je preventieve budget. De hoogte van het bedrag dat we uitkeren hangt uiteraard ook af van eventuele andere declaraties die je al hebt gedaan en ons vergoedingenoverzicht.

Het eigen risico geldt niet voor het preventieve budget.

Figo en Prins werken samen en hebben het welzijn van dieren hoog in het vaandel staan. Onderdeel van de samenwerking is daarom ook vergoeding van een selectie van de behandelingen die de Prins Health Coaches verrichten:

Behandelingen verricht door Prins Health Coaches

Partner Prins Petsfood 1

Voor meer informatie en een Prins Health Coach bij jou in de buurt, kun je hier terecht.