Dé zorgverzekering voor je papegaai

Verzeker nu je papegaai en krijg de eerste maand gratis

Gun je papegaai de beste zorg. Sluit vandaag nog een papegaaienverzekering af en voorkom onverwachte dierenartskosten! 

Stel je papegaaienverzekering zelf samen

Verzeker je papegaai vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Papegaai verzekeren

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Ook papegaaien kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Met onze papegaaienverzekering ben je – standaard met het meest complete pakket – verzekerd tegen onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je papegaai de medische zorg die hij verdient en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. 

Illustratie vrouw op stoel met papegaai
Logo Figo

Papegaaienverzekering op maat

Jouw papegaai is uniek, dat zou je papegaaienverzekering ook moeten zijn. Daarom bieden wij verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Wat je ook kiest, je krijgt standaard het meest complete pakket. 

Papegaaienverzekering afsluiten in 4 stappen

Illustratie papegaai op arm vrouw

Hoe werkt een papegaaienverzekering?

Onze papegaaienverzekering werkt heel simpel: je betaalt maandelijks een klein bedrag aan premie in ruil voor betaalbare en de best mogelijke zorg voor je papegaai. Als je papegaai dan ziek wordt of een ongeluk krijgt, betalen wij mogelijk tot 90% van de dierenartskosten.  

illustratie papegaai
Stroomschema papegaai BE NL 1

Stel je papegaaienverzekering zelf samen

Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Wat is er verzekerd met onze papegaaienverzekering?

Onze papegaaienverzekering is met de grootste liefde samengesteld zodat jouw papegaai voor elke levensfase de zorg krijgt die hij verdient. 

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consulten, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Verenkleed

Speciale
behandelingen & diagnostische onderzoeken

Icoon hartslag

Holistische & alternatieve behandelingen

Wat is er
nog meer verzekerd?

Wat vergoeden wij onder andere niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen

Bij ons kun jij je papegaaienverzekering aanpassen met een aanvullende verzekering, omdat jij het beste weet wat jouw papegaai nodig heeft.  

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal €1.000 per jaar. 

Jonge papegaai in huis?

Een jonge papegaai is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Jonge papegaaien zijn namelijk extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je papegaai zo vroeg mogelijk te verzekeren 

Wat baasjes over ons zeggen:

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen papegaaienverzekering

Een papegaaienverzekering is eigenlijk net als een zorgverzekering, maar dan voor je huisdier. Deze verzekering is niet huisdierenverplicht, maar wordt wél sterk aangeraden door onder andere dierenartsen en fokkers. Met een papegaaienverzekering ben je maandelijks voor een laag bedrag verzekerd voor de meestvoorkomende onverwachte ziektekosten van je huisdier. 

Het is heel verstandig om je papegaai te verzekeren, want met een papegaaienverzekering voorkom je onverwachte dierenartskosten en deze kunnen hoog oplopen. Onze verzekering betaalt tot 90% van de dierenartsrekening als je huisdier onverwacht ziek wordt of een ongeluk krijgt. Met onze verzekering bescherm jij dus je papegaai, en je portemonnee. 

Onze papegaaienverzekering vergoedt de kosten van dierenartsbezoeken, speciale behandelingen, diagnostische onderzoeken, operaties en medicatie, preventieve zorg, en nog véél meer. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingsoverzicht. 

Een papegaaienverzekering kost meestal tussen de €15 en €40 per maand. De prijs hangt af van hoe oud je papegaai is, het ras, en waar je woont. 

Onze papegaaienverzekering is met de grootste liefde samengesteld zodat jouw papegaai voor elke levensfase de zorg krijgt die hij op dat moment nodig heeft. Kies je voor 90% vergoeding, onbeperkte jaaruitkering en de aanvullende dekkingen Reis? Dan krijg je de meest uitgebreide en dus beste verzekering voor je papegaai 

Het voordeel van een papegaaienverzekering is dat je nooit meer voor onverwachte dierenartskosten komt te staan. Het grootste deel van de dierenartsrekening betalen wij namelijk terug. Maar het allergrootste voordeel is dat jij jouw papegaai de medische zorg kan geven die hij verdient. 

Dit zijn de top vijf veelvoorkomende medische klachten bij papegaaien: 

  1. Gedragsproblemen zoals verenplukken | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €100 en €500 
  1. Snavelslijpen | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €75 en €200 
  1. Bacteriële infecties zoals papegaaienziekte | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €75 en €300 
  1. Voedingsgerelateerde aandoeningen| Dierenartskosten: ongeveer tussen de €50 en €200 
  1. Ademhalingsinfecties zoals aspergillose | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €100 en €500 

Goed nieuws: onze papegaaienverzekering betaalt wel tot 90% van de dierenartskosten terug! 

Als jij je papegaaienverzekering aanvult met onze aanvullende dekking Reis, dan is je papegaai ook verzekerd voor medische noodzakelijke kosten tijdens jullie vakantie. Zo kunnen jullie ook in het buitenland samen zorgeloos op stap. 

Onze papegaaienverzekering verzekert alle papegaaiachtige vogels in geval van ziekte. Naast papegaaien kun je ook voor verschillende soorten parkieten, zoals grasparkieten en valkparkieten, deze verzekering afsluiten. 

De zorgverzekering voor je papegaai

Standaard het meest complete pakket van Nederland

Verzeker je papegaai vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel
`