Preventiebudget sticker 1

Dé zorgverzekering voor je papegaai

Gun je beste vriend de beste zorg, een dierenleven lang. Voorkom hoge dierenartskosten en verzeker je papegaai vandaag nog!

Stel je verzekering zelf samen en bereken direct je premie

Verzeker je papegaai

Zo voorkom je onverwachte dierenartskosten

Net zoals mensen kunnen papegaaien onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo krijgt je papegaai de medische zorg die hij nodig heeft kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.

Illustratie vrouw op stoel met papegaai
Logo Figo

Papegaaienverzekering op maat

Jouw papegaai is uniek, dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf.

Stel de verzekering voor je papegaai samen in 4 stappen

Illustratie papegaai op arm vrouw

Een papegaaien-
verzekering maakt een groot verschil

Wij betalen de rekening van de dierenarts, zo kun jij je weer op je beste vriend focussen.

illustratie papegaai
Stroomschema papegaai BE NL 1

Stel je verzekering zelf samen en bereken je premie

Wat is verzekerd?

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consulten, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Verenkleed

Speciale
behandelingen & diagnostische onderzoeken

Icoon hartslag

Holistische & alternatieve behandelingen

Wat is er
nog meer verzekerd?

Wat vergoeden wij onder andere niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekering voor je beste vriend

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal € 1.000 per jaar.

Jonge papegaai in huis?

Een jonge papegaai is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Jonge dieren zijn extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts. Daarom raden we aan om je papegaai zo vroeg mogelijk te verzekeren.

Wat baasjes over ons zeggen:

Veelgestelde vragen

De papegaaienverzekering van Figo dekt de kosten van dierenartsbezoeken, behandelingen, diagnostische onderzoeken, operaties en medicatie. Ook preventieve diensten worden vergoed. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingsoverzicht.

Over het algemeen is een verzekering voor je papegaai niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden door dierenartsen en fokkers. Dankzij een papegaaienverzekering krijgt je vriend de zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen, en dat drukt extra op je portemonnee als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een papegaaienverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je vogel de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Een papegaaienverzekering kost gemiddeld tussen de € 10 en de € 30 per maand. Het is echter moeilijk om een standaardbedrag te noemen. De premie wordt namelijk gebaseerd op de leeftijd en het ras van de vogel, en ook de postcode van de eigenaar speelt een rol.

Onze vogelverzekering dekt alle papegaaiachtige vogels in geval van ziekte. Naast papegaaien kunnen ook verschillende soorten parkieten, zoals grasparkieten en valkparkieten, deze verzekering afsluiten.

Door jou op
maat gemaakt

In minder dan 1 minuut stel je al een zorgverzekering voor je papegaai samen.

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel