Dé zorgverzekering voor je kat

Verzeker nu je kat en krijg de eerste maand gratis

Gun je kat de beste zorg. Sluit vandaag nog een kattenverzekering af en voorkom onverwachte dierenartskosten! 

Stel je kattenverzekering zelf samen

Verzeker je kat vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Kat verzekeren

Zo voorkom je onverwacht hoge dierenartskosten

Ook katten kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Met onze kattenverzekering ben je – standaard met het meest complete pakket – verzekerd tegen onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je kat de medische zorg die hij verdient en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. 

Illustratie ongeluk huisdieren
Logo Figo

Kattenverzekering
op maat

Jouw kat is uniek, dat zou je kattenverzekering ook moeten zijn. Daarom bieden wij verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf. Wat je ook kiest, je krijgt standaard het meest complete pakket. 

Kattenverzekering afsluiten in 4 stappen

Illustratie kat in arm

Hoe werkt een kattenverzekering?

Onze kattenverzekering werkt heel simpel: je betaalt maandelijks een klein bedrag aan premie in ruil voor betaalbare en de best mogelijke zorg voor je kat. Als je kat dan ziek wordt of een ongeluk krijgt, betalen wij mogelijk tot 90% van de dierenartskosten.  

Illustratie gezin met kat
Stroomschema kat BE NL 1

Stel je kattenverzekering zelf samen

Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Illustratie vrouw op stoel met kat

Wat is er verzekerd met onze kattenverzekering?

Onze kattenverzekering is met de grootste liefde samengesteld zodat jouw kat voor elke levensfase de zorg krijgt die hij verdient, van kitten tot senior. 

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consulten, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Icoon gewrichten

Specialistische onderzoeken & behandelingen

Icoon hartslag

Alternatieve behandelingen & therapieën

Wat is er
nog meer verzekerd?

Wat vergoeden wij onder andere niet?

Extra zekerheid

Aanvullende verzekeringen

Bij ons kun jij je kattenverzekering aanpassen met aanvullende verzekeringen, omdat jij het beste weet wat jouw kat nodig heeft.  

Illustratie vrouw speelt met kat
Illustratie gebit

Gebit
Wij vergoeden medisch noodzakelijke onderzoeken of behandelingen van het gebit tot maximaal €500 per jaar. 

Illustratie reis

Reis
Wij vergoeden medisch noodzakelijke kosten ten gevolge van ziekte, klachten of een ongeval in het buitenland tot maximaal €1.000 per jaar. 

Kitten in huis?

Een kitten is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Kittens zijn namelijk extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts, vooral als ze net hun nestje verlaten. Daarom raden we aan om je kitten zo vroeg mogelijk te verzekeren. 

Wat baasjes over ons zeggen:

Illustratie kat

Veelgestelde vragen

Over onze kattenverzekering

Een kattenverzekering is eigenlijk net als een zorgverzekering, maar dan voor je huisdier. Deze huisverzekering is niet verplicht, maar wordt wél sterk aangeraden door onder andere dierenartsen en fokkers. Met een kattenverzekering ben je maandelijks voor een laag bedrag verzekerd voor de meestvoorkomende onverwachte ziektekosten van je huisdier. 

Het is heel verstandig om je kat te verzekeren, want met een kattenverzekering voorkom je onverwachte dierenartskosten en deze kunnen hoog oplopen. Onze verzekering betaalt tot 90% van de  dierenartsrekening als je kat onverwacht ziek wordt of een ongeluk krijgt. Met onze verzekering bescherm jij dus je huisdier en je portemonnee. 

Onze kattenverzekering vergoedt de kosten van dierenartsbezoeken, speciale behandelingen, diagnostische onderzoeken, operaties en medicatie, preventieve zorg, en nog véél meer. Een gedetailleerd overzicht van alle voordelen vind je in ons vergoedingsoverzicht. 

Een kattenverzekering kost meestal tussen de €20 en €50 per maand. De prijs hangt af van hoe oud je kat is, het ras, en waar je woont. 

Onze kattenverzekering is met de grootste liefde samengesteld zodat jouw kat voor elke levensfase de zorg krijgt die hij op dat moment nodig heeft. Kies je voor 90% vergoeding, onbeperkte jaaruitkering en aanvullende dekkingen zoals Castratie, Gebit en Reis? Dan krijg je de meest uitgebreide en dus beste verzekering voor je kat.  

Ja, je kunt een kattenverzekering voor 2 katten afsluiten, maar niet op dezelfde polis. Een kattenverzekering is op naam van de kat, niet op naam van de eigenaar. Daarom heeft iedere kat zijn eigen verzekering. Daarnaast ontvang je bij ons 5% premiekorting als je meerdere katten verzekert. 

Wil je een kitten verzekeren, dan valt dat ook gewoon onder onze kattenverzekering. We raden aan om je kat al op jonge leeftijd te verzekeren, want dat komt het voordeligste uit. Bovendien dekt een huisdierenverzekering geen bestaande aandoeningen. Het is dus slim om je kitten te verzekeren voordat hij iets mankeert. 

Dit zijn de top vijf veelvoorkomende medische klachten bij katten: 

  1. Virussen zoals niesziekte | Dierenartskosten: tussen de €150 en €1.000 
  1. Gebitsproblemen zoals tandplak en tandsteen | Dierenartskosten: ongeveer €250 en €1.000 
  1. Suikerziekte | Dierenartskosten: eerste maand ongeveer €400, daarna €50 per maand 
  1. Iets giftigs gegeten | Dierenartskosten: ongeveer tussen €300 tot €1.000 
  1. Gebroken pootje | Dierenartskosten: ongeveer tussen de €500 en €1.500 

Gelukkig ben je met onze kattenverzekering verzekerd voor deze dierenartskosten. 

Je kunt ook oudere katten bij ons verzekeren. We hebben geen leeftijdsgrens. 

Van een Europese korthaar tot een Perzische kat: elk kattenras is welkom bij ons! Hetzelfde geldt voor kruisingen. 

Gemiddeld kost een kat €400 en €500 per jaar. En dan tellen we de extra kosten als je kat ziek wordt, nog niet mee. Een dierenartsrekening kan namelijk hoog oplopen. Met een kattenverzekering bespaar je op de kosten als je kat zorg nodig heeft. 

Als jij je kattenverzekering aanvult met onze aanvullende dekking Reis, dan is je kat ook verzekerd voor medische noodzakelijke kosten tijdens jullie vakantie. Zo kunnen jullie ook in het buitenland samen zorgeloos op stap. 

De zorgverzekering voor je kat

Standaard het meest complete pakket van Nederland

Verzeker je kat vóór 19 februari en krijg de eerste maand gratis 

Illustratie vrouw zit met kat op bank
`