Zo kun je ons bereiken

Wij staan
voor je klaar

Via telefoon of via het contactformulier — wat je ook kiest, wij staan voor je klaar.

Contact formulier

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen hieronder? Vul dan ons contactformulier in. Ook wijzigingen aan je persoonlijke gegevens mag je via dit formulier doorgeven. 

Telefonisch contact

We staan op werkdagen voor je klaar van 9u tot 17u. Onze huisdierspecialisten helpen je graag. 

Vragen?
Wij hebben antwoord!

AFSLUITEN

Je kan bij ons een huisdierenverzekering afsluiten voor alle soorten honden, katten, konijnen en papegaaien. Wél moet het huisdier minstens 7 weken oud zijn en moet jij de eigenaar van het dier zijn. 

Je kunt alleen kosten declareren wanneer de factuur voorzien is van een chipnummer. Je dier hoeft echter nog niet gechipt te zijn op het moment dat je een verzekering bij ons aanvraagt. Het chippen van je dier wordt door ons vergoed.  

Overstappen naar Figo, is zo geregeld. Na het aanvragen van je verzekering bij ons hoef je alleen maar het polisblad van de vorige verzekeraar te sturen. Bovendien geldt er geen wachttijd als je overstapt van een andere verzekeraar. Vandaag overgestapt betekent dus ook vandaag verzekerd.

Ja, Figo houdt van baasjes die hun huisdier verzekeren! Daarom ontvang je 5% korting vanaf het tweede dier op elke polis die je bij ons afsluit.

Bij het aangaan van de verzekering moet je huisdier gezond zijn. Heeft je huisdier al een bepaalde aandoening, dan kan het zijn dat Figo het huisdier niet accepteert. Ook kan er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening op de polis geplaatst worden. 

We hanteren geen maximale leeftijd voor de verzekeringsaanvraag. Figo gelooft dat alle huisdieren, van alle leeftijden, recht hebben op betaalbare zorg. 

Je kunt je huisdier verzekeren vanaf een leeftijd van 7 weken. 

Je verzekering heeft altijd een looptijd van 1 jaar. Aan het einde van elk jaar kan je wijzigingen aanbrengen bij je verzekering. Na het eerste jaar kan je de polis middels een maand opzegtermijn stopzetten.

Ja, naarmate je huisdier ouder wordt, wordt de premie hoger. De exacte verhoging per jaar is afhankelijk van (de kruising met) het ras en de actuele leeftijd van het dier.

Nee, er zijn geen (ras)specifieke uitsluitingen. Figo vindt dat alle huisdieren recht hebben op betaalbare zorg. Wel worden erfelijke ziektes die al vanaf de geboorte aanwezig zijn niet vergoed. Indien het huisdier pas op latere leeftijd zo’n ziekte ontwikkelt, worden de kosten vergoed aan de hand van de door jou gekozen vergoeding. De exacte omschrijvingen van de vergoedingen en uitsluitingen vind je in onze polisvoorwaarden. 

Je kan je verzekering uitbreiden op de jaarlijkse premievervaldatum, dat is het moment waarop je verzekering is ingegaan. Op dit moment kun je extra dekkingen ook weer van je verzekering af halen. 

Voor ziektes en aandoeningen geldt een wachttijd van 30 dagen. Heeft er een (aantoonbaar) ongeval plaatsgevonden? Dan vergoeden wij al na 48 uur. 

Onze huisdierenverzekering gaat (na acceptatie) in op de dag dat we de aanvraag hebben ontvangen. Na de begindatum is er sprake van een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kan je de huisdierenverzekering opzeggen zonder een reden op te geven. Dit geldt niet als je al een declaratie hebt ingediend. 

Het vergoedingspercentage dat je kiest bepaalt hoeveel procent wij van de dierenartsrekening betalen. Bij Figo heb je de keuze uit een vergoedingspercentage van 50%, 70% of 90%.  Krijg je een dierenartsrekening van € 100 en kies je voor een vergoedingspercentage van 90%? Dan betalen wij € 90 en jij maar € 10.

De jaarlijkse uitkering bepaalt hoeveel je in 1 verzekeringsjaar van ons maximaal vergoed krijgt. Bij Figo heb je de keuze uit een jaarlijkse uitkering van € 3.000, € 6.000 of zelfs een onbeperkt bedrag — voor als jij je huisdier écht alle zorg van de wereld gunt. 

Om een verzekering af te sluiten heb je een aantal gegevens nodig: 

  • Gegevens van je huisdier, zoals de geboortedatum, het ras, chipnummer (als je dier dit al heeft) maar ook een eventuele medische geschiedenis.
  • Je eigen gegevens, naast gegevens van je dier hebben we ook jouw gegevens nodig zoals je naam, adres en IBAN. 

DECLAREREN

Wanneer je kunt declareren, hangt af van de wachttijd. Zie hiervoor de vraag “Wat betekent de wachttijd?” onder de rubriek ‘Afsluiten’ hierboven. 

Nee, dit is niet mogelijk. Je dient zelf de factuur bij ons in te dienen. Dit kan ook wanneer je een betalingsregeling hebt getroffen met de dierenarts. Rekeningen boven de €750 worden door ons met spoed in behandeling genomen.

Bij Figo ben je vrij om te kiezen naar welke dierenarts je gaat. Voordat je je eerste declaratie indient, ben je wel verplicht om je vaste dierenarts (of dierenkliniek) aan ons door te geven. Maak je later ook kosten bij een andere dierenarts? Dan worden deze in principe ook vergoed, tenzij er sprake is van een second opinion. 

Je kan bij Figo kiezen voor een eigen risico. Als je dan een declaratie indient, wordt dat eigen risico hier eerst van afgetrokken. Het voordeel van zo’n eigen risico is dat je je maandelijkse premie kan verlagen. Je kan kiezen voor een eigen risico van € 100, € 250 of € 500 per jaar. Je ontvangt dan maar liefst 15%, 25% of 35% korting op je premie. Let op: wanneer je kiest voor een eigen risico, geldt die een jaar lang. Pas na een jaar kan je de eigen risico wijzigen of stopzetten. 

Ons IBAN is NL51RABO0366496468. Als je de betaling naar dit rekeningnummer hebt overgemaakt, dan is dit correct. Is je betaling verstuurd naar NL17DEUT0265262879? Dit is het IBAN van onze betaalpartner MultiSafepay. Deze betaling is dus ook goed ontvangen en er is geen reden tot bezorgdheid.

 

WIJZIGEN

Wil je je verzekering wijzigen? Dat kan, op voorwaarde van de volgende punten: 

  • Aan het einde van het verzekeringsjaar is het mogelijk om je verzekering te wijzigen.  Ook kan je aanvullende verzekeringen toevoegen.  
  • Je kan bij Figo ook kiezen voor een eigen risico van € 100, € 250 of € 500 per jaar. Je krijgt dan maar liefst 15%, 25% of 35% korting op de jaarpremie. Je eigen risico kun je ook jaarlijks wijzigen.

OPZEGGEN

Afscheid nemen van een huisdier is zwaar. We kunnen ons voorstellen dat je dan niet meteen aan de verzekering denkt. Daarom kunnen wij je verzekering met terugwerkende kracht stopzetten. Die procedure verloopt als volgt: 

  • Laat ons uiterlijk 30 dagen na het overlijden van je huisdier weten dat je de verzekering wilt opzeggen. 
  • Stuur hierbij een overlijdensverklaring van de dierenarts mee. 
  • Wanneer wij jouw melding en de overlijdensverklaring ontvangen hebben, beëindigen we de verzekering 1 dag nadat je huisdier gestorven is. 
  • Eventueel te veel betaalde premie wordt uiteraard teruggestort. 

Indien de dierenarts je huisdier heeft laten inslapen, is het voldoende om ons de factuur hiervan door te sturen. 

Je kan je verzekering beëindigen met een opzegtermijn van 1 maand. Dat kan maandelijks van zodra je polis 1 jaar loopt, of in uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld als je huisdier gestorven is). Wil je de verzekering opzeggen, ga dan naar onze opzegpagina. 

Door jou op
maat gemaakt

Stel de zorgverzekering voor je huisdier samen in minder dan 1 minuut

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel