Hoe werkt Figo?

De zorgverzekering voor je beste vriend

Een zorgverzekering voor je huisdier is eigenlijk net zoals je eigen zorgverzekering, maar dan voor je beste vriend. Maar hoe werkt onze zorgverzekering? Onze huisdierspecialisten leggen het hieronder uit.

Jij zorgt voor je huisdier, wij regelen de rekening

Jouw beste vriend verdient de beste verzorging die er is. Dat begrijpen wij als geen ander. Maar ook huisdieren kunnen onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen, met een duur bezoek aan de dierenarts als gevolg. Met Figo krijgt je huisdier altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.

Behandeling tegen kanker huisdier

Onbeperkt aantal consulten vergoed
Bij Figo kun je onbeperkt naar de dierenarts. Is het medisch gezien nodig dat jouw beste vriend naar de dierenarts moet? Dan betalen wij gewoon elk consult gewoon terug.

Extra veel zekerheid

Extra veel zekerheid
Wil je geen jaarlijks vergoedingslimiet? Dat kan bij Figo door te kiezen voor een onbeperkte vergoeding. Jouw dierenartskosten kennen immers ook geen prijsplafond per jaar. 

Lightning

Declaraties snel afgehandeld
Hoge dierenartsrekening? Geen zorgen, bij Figo dien je gemakkelijk online een declaratie in. Na goedkeuring staat je geld, binnen 3 werkdagen op je tegenrekening. 

logo ftr

Voor & door jou op maat gemaakt

Jouw huisdier is uniek, en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf.

Stel de verzekering voor je beste vriend samen in 4 stappen:

percentage
Eigen risico mobiel

Afhankelijk van je huisdier heb je keuze uit Gebit & Reis.

Afhankelijk van je huisdier heb je keuze uit Gebit & Reis.

Wat is er onder andere verzekerd?

Onze verzekering is met de grootste liefde samengesteld om ervoor te zorgen dat jouw huisdier altijd de beste zorg krijgt die hij verdient. En het beste van alles? Je hebt de vrijheid om je verzekering aan te passen met onze aanvullende verzekeringen, omdat jij als geen ander weet wat jouw huisdier nodig heeft. Benieuwd naar het volledige vergoedingsoverzicht? Klik dan snel hieronder.

Stel je verzekering zelf samen
en bereken je premie

Declareren, hoe werkt dat?

Bij Figo kun je gemakkelijk je declareren. Wij betalen je gemaakte kosten vervolgens snel uit. Zo heb je niet alleen meer tijd voor je beste vriend, ook houd je controle over je budget.

Declaratie indienen figo

Declareren 
Dien online je declaratie in met de vermelding van het chipnummer op de factuur.

Wij behandelen je declaratie
Je ontvangt een bevestiging van ons dat wij je declaratie hebben ontvangen.

Gelukt!

Je declaratie is succesvol verwerkt. Na het goedkeuren van je declaratie staat het geld binnen 2 à 3 werkdagen op je rekening.  

Kosten indienen

1. Declareren
Declareer online met de vermelding van het chip-nummer op de factuur.

claim behandelen

2. Wij behandelen je declaratie
Je ontvangt een bevestiging van ons dat wij je declaratie hebben ontvangen.

Gelukt

3. Gelukt!
Je declaratie is succesvol verwerkt. Na het goedkeuren van je declaratie staat het geld binnen 2 à 3 werkdagen op je rekening. 

Wat baasjes over ons zeggen:

Ster 1

Dit is wat andere baasjes over ons zeggen

Illustratie vrouw met konijn op de grond

Veelgestelde vragen

Over onze huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is in feite een zorgverzekering voor je huisdier. Deze verzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden door o.a. dierenartsen en fokkers. Een huisdierenverzekering dekt de meestvoorkomende dierenartskosten en dit tegen een laag bedrag dat je maandelijks betaalt (de premie).

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen en dat drukt extra op je portemonnee als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een huisdierenverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je huisdier de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Wanneer je huisdier ouder wordt neemt ook de kans op aandoeningen toe. Heeft je huisdier al een bepaalde aandoening? Dan kan het zijn dat we, afhankelijk van de ernst ervan, je huisdier niet accepteren voor de verzekering. Ook kan er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening in de polis worden opgenomen.

Voorbeeld: Je wil graag je hond bij ons laten verzekeren. Hij is 5 jaar oud en heeft 2 jaar geleden knieproblemen opgelopen. In dat geval kun je je hond wel bij ons verzekeren, maar niet voor onverwachte medische kosten die te maken hebben met zijn knieproblemen. 

Jongere huisdieren hebben over het algemeen minder of geen bestaande aandoeningen, waardoor de kans op uitsluitingen kleiner is. Daarom is het slim om je huisdier al op jonge leeftijd te verzekeren.

Daarnaast is het ook beter voor je portemonnee. De prijs van een huisdierenverzekering is namelijk, onder andere, gebaseerd op de leeftijd van het dier. Hoe jonger je huisdier, hoe lager de premie. Wees er dus vroeg bij!

Figo is de enige huisdierenverzekeraar in Nederland waar je naast honden en katten ook konijnen en papegaaien kan laten verzekeren. Het dier moet wel minstens 7 weken oud zijn en jij moet de eigenaar zijn.

Huisdieren moeten bij het aangaan van de verzekering gezond zijn. Indien je huisdier al een bepaalde aandoening heeft, kan die uitgesloten worden van een dekking door middel van een zogenaamde clausule. Dat kan tijdelijk zijn (bijvoorbeeld voor een half jaar) of levenslang. Onze experts bekijken individueel voor elk huisdier welke dekkingen we kunnen bieden, rekening houdend met de medische geschiedenis van het dier.

Alle honden, katten, konijnen en papegaaiachtigen zijn welkom bij Figo. We hebben geen leeftijdsgrens.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan ook verstandig om al je huisdieren te verzekeren tegen ongevallen en ziekte.

Bovendien moedigen wij eigenaars aan om verantwoord om te gaan met hun huisdieren. Daarom krijg je vanaf het tweede verzekerde huisdier 5% korting op de premies van al je verzekerde dieren.

Dé zorgverzekering voor je huisdier

Binnen 1 minuut samengesteld

Opmaatgemaakt
`