Dé zorgverzekering voor jouw huisdier

Preventiebudget sticker 1
Een unieke band, verdient unieke zorg
Hotelovernachting figo huisdierenverzekering
Preventiebudget sticker 1
Hotelovernachting figo huisdierenverzekering

Dé zorgverzekering voor jouw huisdier

Een unieke band, verdient unieke zorg

Stel je verzekering zelf samen en bereken direct je premie

NU ÉÉN MAAND GRATIS OP JE VERZEKERING
JE HEBT NOG MAAR

DAGEN

Een unieke band verdient unieke zorg

Helaas worden ook huisdieren ziek. Met onze huisdierenverzekering is je huisdier verzekerd zoals jij dat zelf ook bent. Zo krijgt je beste vriend de verzorging die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.

Dé zorgverzekering voor je beste vriend

Preventiebudget sticker 1
De beste zorg, een dierenleven lang
De beste zorg, een dierenleven lang
Preventiebudget sticker
Home huisdieren ziekteverzekering figo

Een unieke band verdient unieke zorg

Helaas worden ook huisdieren ziek. Met onze huisdierenverzekering is je huisdier verzekerd zoals jij dat zelf ook bent. Zo krijgt je beste vriend de verzorging die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan.

Wat baasjes over ons zeggen:

Ik dacht altijd dat een verzekering vooral veel gedoe zou zijn, maar dat valt heel erg mee. Bovendien krijg ik snel reactie als ik een declaratie indien en gaat uitbetalen snel. Ik ben heel tevreden.
Review: kat op schouder
Michelle + Maan
Enschede
Helaas ging er vorig jaar iets mis bij het aanvragen van de verzekering. De Figo-medewerkers hebben me toen goed geholpen en meegedacht, zowel aan de telefoon als via mail. Zeer tevreden!
Review: jongen houdt hond vast
Milan + Teddy
Utrecht
Al verschillende declaraties ingediend, klopt altijd exact. Heb met Bobbie al redelijk wat kosten gemaakt en dan is het geweldig als bij een hoge rekening de declaraties snel behandeld en uitbetaald worden!
Review: hond met baasje
Gaby + Bobbie
Amsterdam

Stel je verzekering zelf samen en bereken je premie

Illustratie jongen met kat en hond in tas

Wat is er verzekerd?

Je huisdier is uniek en dat zou je verzekering ook moeten zijn. Daarom biedt Figo verschillende aanvullende verzekeringen en kies je zelf hoe jouw verzekering eruitziet. Ook het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering bepaal je helemaal zelf.

Icoon taart

Elke leeftijd & elk ras, levenslang

Icoon preventie

Preventie- &
SOS-budget

Icoon stethoscoop

Consulten, medicatie & diagnostische onderzoeken

Icoon loep met zorg

Medisch noodzakelijke behandelingen & operaties

Icoon gewrichten

Specialistische onderzoeken & behandelingen

Icoon hartslag

Alternatieve behandelingen & therapieën

Wat is er
nog meer verzekerd?

Dobermann dierenarts 1

Wat vergoeden wij onder andere niet?

Wij zijn Figo

En wij zijn hier om het anders te doen. Een zorgverzekering is wat we aanbieden, niet wie we zijn. Mogen we ons even voorstellen?

Illustratie vrouw met konijn op de grond

Veelgestelde vragen

Over onze huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is in feite een zorgverzekering voor je huisdier. Deze verzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden door o.a. dierenartsen en fokkers. Een huisdierenverzekering dekt de meestvoorkomende dierenartskosten en dit tegen een laag bedrag dat je maandelijks betaalt (de premie).

Dierenartskosten kunnen hoog oplopen en dat drukt extra op je portemonnee als ze ook nog eens onverwacht zijn. Een huisdierenverzekering dekt de meeste (onverwachte) medische kosten. Zo krijgt je huisdier de verzorging die hij nodig heeft en voorkom je dat jij de volledige dierenartsrekening zelf moet betalen.

Wanneer je huisdier ouder wordt neemt ook de kans op aandoeningen toe. Heeft je huisdier al een bepaalde aandoening? Dan kan het zijn dat we, afhankelijk van de ernst ervan, je huisdier niet accepteren voor de verzekering. Ook kan er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening in de polis worden opgenomen.

Voorbeeld: Je wil graag je hond bij ons laten verzekeren. Hij is 5 jaar oud en heeft 2 jaar geleden knieproblemen opgelopen. In dat geval kun je je hond wel bij ons verzekeren, maar niet voor onverwachte medische kosten die te maken hebben met zijn knieproblemen. 

Jongere huisdieren hebben over het algemeen minder of geen bestaande aandoeningen, waardoor de kans op uitsluitingen kleiner is. Daarom is het slim om je huisdier al op jonge leeftijd te verzekeren.

Daarnaast is het ook beter voor je portemonnee. De prijs van een huisdierenverzekering is namelijk, onder andere, gebaseerd op de leeftijd van het dier. Hoe jonger je huisdier, hoe lager de premie. Wees er dus vroeg bij!

Figo is de enige huisdierenverzekeraar in Nederland waar je naast honden en katten ook konijnen en papegaaien kan laten verzekeren. Het dier moet wel minstens 7 weken oud zijn en jij moet de eigenaar zijn.

Huisdieren moeten bij het aangaan van de verzekering gezond zijn. Indien je huisdier al een bepaalde aandoening heeft, kan die uitgesloten worden van een dekking door middel van een zogenaamde clausule. Dat kan tijdelijk zijn (bijvoorbeeld voor een half jaar) of levenslang. Onze experts bekijken individueel voor elk huisdier welke dekkingen we kunnen bieden, rekening houdend met de medische geschiedenis van het dier.

Alle honden, katten, konijnen en papegaaiachtigen zijn welkom bij Figo. We hebben geen leeftijdsgrens.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan ook verstandig om al je huisdieren te verzekeren tegen ongevallen en ziekte.

Bovendien moedigen wij eigenaars aan om verantwoord om te gaan met hun huisdieren. Daarom krijg je vanaf het tweede verzekerde huisdier 5% korting op de premies van al je verzekerde dieren.

Dé zorgverzekering voor je huisdier

Binnen 1 minuut samengesteld

Opmaatgemaakt