17 redenen om je kat wél of niet te verzekeren

kat wel of niet verzekeren

Je kat is je beste vriend en verdient de beste zorg als hij ziek is. Hartstikke logisch! Gelukkig wordt de medische zorg voor katten steeds beter, maar dat brengt soms ook een flink prijskaartje met zich mee. Een vraag die vaak wordt gesteld is dan: moet je een kat wél of niet verzekeren? Onze huisdierspecialisten wegen de voor- en nadelen van verzekeren tegen elkaar op.

Laten we beginnen.

17 redenen om je kat wél te verzekeren

 1. Geen zorgen om onverwachte dierenartskosten
Ook katten kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een bezoek aan de dierenarts tot gevolg. Tegenwoordig kan zo’n dierenartsbezoekje hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Met onze kattenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten en zijn hoge dierenartsrekeningen verleden tijd.
 1. Een beter, langer en gelukkiger kattenleven
De medische zorg voor huisdieren wordt steeds beter. En met onze verzekering zijn zelfs de meest geavanceerde behandelingen voor jouw kat betaalbaar. Zo leeft jouw kat niet alleen langer, maar ook gezonder en gelukkiger!
 1. Preventieve zorg
Katten zijn net als mensen voor sommigen ziektes en virussen extra kwetsbaar en moeten hiervoor vaak naar de dierenarts. Met preventieve zorg – zoals o.a. vaccinaties en parasietenbestrijding – kun je veel ziektes een stapje voor zijn. En het mooie is: deze zorg wordt door onze verzekering vergoed!
 1. Chirurgische ingrepen
Katten moeten in sommige situaties ook geopereerd worden, zoals bij een castratie of sterilisatie, gebitsproblemen of een botbreuk. Onze verzekering dekt dan de kosten van deze prijzige ingrepen. Wel zo fijn, want in zo’n stressvolle situatie hoef jij je dan alleen maar zorgen te maken over je kat, en niet over de kosten.
 1. Spoedeisende zorg
In geval van een spoedeisende situatie, zoals bij een (lelie)vergiftiging of als je kat wordt aangereden (wat helaas vaak gebeurt), dekt een kattenverzekering de kosten voor spoedeisende zorg. Onze verzekering dekt dan de kosten van de behandeling, maar ook van de ziekenhuisopname.
 1. Ongevallen en verwondingen
Katten zijn speels en avontuurlijk, wat hartstikke leuk is natuurlijk, maar dat kan wel leiden tot ongevallen en verwondingen, zoals een val van een grote hoogte of van strijdwonden uit een ordinaire catfight. Een kattenverzekering kan deze bijkomende dierenartskosten dan dekken, zoals botbreuken, (bijt)wonden, en andere blessures.
 1. Ouderdomskwaaltjes
Ook bij katten neemt het risico op kwaaltjes doe naarmate ze ouder worden, zoals artrose, hart- en nierproblemen. Een verzekering kan dan de dierenartskosten van deze behandelingen dekken zodat je kat ook comfortabel van zijn oude dag kan genieten.
 1. Erfelijke aandoeningen
Sommige kattenrassen zijn gevoeliger voor erfelijke aandoeningen, zoals hart-, nier- en oogproblemen. Een verzekering kan dan de kosten van de behandeling dekken, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kosten.
 1. Revalidatie en fysiotherapie
Na een operatie of een blessure kan revalidatie en fysiotherapie nodig zijn om je kat te helpen herstellen. Helaas is dit vaak een langdurig traject waardoor de kosten hoog kunnen uitvallen. Onze verzekering dekt de kosten van deze behandelingen waardoor je kat de beste kans krijgt om volledig te herstellen.
 1. Gedragstherapie
Soms kunnen katten ook gedrag vertonen dat een probleem kan zijn voor hun omgeving, voor zichzelf, of voor jou. Voorbeelden hiervan zijn sproeien, naast de bak plassen, vechtpartijen tegen andere (huis)dieren en agressie tegen mensen. In dat geval kan gedragstherapie de oplossing zijn. Helaas is ook dit vaak een langdurig traject waardoor dit prijzig kan worden. Gelukkig dekt onze verzekering gedragstherapie.
 1. Alternatieve zorg
Steeds vaker kiezen kattenbaasjes voor alternatieve therapieën als behandeling voor de kwaaltjes van hun kat. Daarom dekken ook wij de kosten van een behandeling door een acupuncturist of een homeopaat.   Sterilisatie of castratie is een ingreep waar veel kattenbaasjes voor kiezen om ongewenste gezinsuitbreiding te voorkomen. Daarnaast biedt het ook veel gezondheidsvoordelen, zoals een lagere kans op baarmoederontstekingen of melkkliertumoren. Bij ons kun jij je kat hiervoor aanvullend verzekeren!
 1. Dekking bij vermissing
Helaas raken katten weleens vermist. Sterker nog: jaarlijks worden meer dan 60.000 katten als vermist opgegeven. Onze verzekering dekt dan het plaatsen van vermissingsadvertenties zoals flyers en posters, wat je enkele tientallen euro’s kan besparen. Ook vergoeden wij chipkosten, wat het makkelijker maakt om je kat terug te vinden!
 1. Euthanasie & crematie
Wanneer het tijd is om afscheid te nemen van je beste vriend, kunnen naast de emotionele lasten óók de financiële lasten overweldigend zijn. Bij onze verzekering zijn daarom de kosten voor euthanasie en crematie verzekerd. Zo kun jij waardig afscheid nemen van je kat zonder je zorgen te hoeven maken over de kosten.
 1. Op vakantie ook verzekerd
Goede vrienden gaan met elkaar op vakantie, en dat geldt ook steeds vaker voor baasjes en katten. Onze verzekering dekt dan de kosten voor noodgevallen en medische kosten tijdens jullie reis. En dat is maar goed ook, want dierenartskosten in het buitenland kunnen nog hoger uitvallen. Safe travels!
 1. Dierenartskosten snel terugbetaald
Heb je dierenartskosten gemaakt? Dan is het fijn om te weten dat je bij onze verzekering makkelijk je claim kunt indienen en dat de vergoeding snel op je rekening staat.
 1. Gemoedsrust
Last but not least: een kattenverzekering geeft rust. Je weet zeker dat je financieel beschermd bent als je kat medische zorg nodig heeft. Onze verzekering helpt je de kosten van medische zorg beter te beheersen en onvoorziene uitgaven te minimaliseren.

1 reden om je kat niet te verzekeren

 1. Premie te duur

Sommige baasjes kiezen ervoor om hun kat niet te verzekeren vanwege de premiekosten en besluiten om zelf een spaarpotje op te zetten om de medische kosten voor hun kat te dekken.

Let op

Het is belangrijk om te beseffen dat als jij je kat niet verzekert, je zelf verantwoordelijk bent alle medische kosten die zich kunnen voordoen. In geval van onverwachte ziektes, ongevallen of andere medische noodgevallen kunnen de kosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de kosten uit je eigen zak te betalen en dat je spaarpotje niet voldoende is.

Je kat dus wel of niet verzekeren?

Je raadt het al: het is dus verstandig om je kat wél te verzekeren. Hiermee zorg je ervoor dat de medische zorg voor je kat altijd betaalbaar is en dat je beste vriend langer, gezonder en gelukkiger leeft. Ook ben je als baasje beschermt tegen onverwachte hoge medische kosten, waardoor je minder geldzorgen hebt. Kortom: altijd de beste zorg voor je kat en een zorg minder voor jou als baasje. Meer weten? Bekijk onze kattenverzekering.

`