6 mythes over je huisdier verzekeren

mythes huisdier verzekeren

Heel veel mensen verzekeren hun huisdier. In het ene land zijn dat er veel meer dan in het andere land. Dit heeft natuurlijk bepaalde redenen. De een heeft genoeg geld en denkt een verzekering niet nodig te hebben, terwijl de ander denkt dat een verzekering meer kost dan het dekking biedt. Er zijn veel onwaarheden over verzekeren. Onze huisdierspecialisten zetten de grootste mythes op een rijtje.

Laten we beginnen.

1: ”Het is het geld niet waard”

Veel mensen denken dat een verzekering niet zoveel waard is. Maar wat nou als je huisdier plotseling een stuk speelgoed inslikt en dit operatief verwijderd moet worden? Een operatie kost al snel honderden of soms zelfs een paar duizend euro. Tegenwoordig zijn behandelingen bij de dierenarts zo geavanceerd dat hier hoge kosten bij komen kijken. Een verzekering biedt dan zeker uitkomst.

2: ”Mijn huisdier is jong en gezond, dus ik heb geen verzekering nodig”

Een huisdierenverzekering is letterlijk en figuurlijk goed als jij op de kleintjes moet letten. Je voorkomt namelijk niet alleen onverwachte medische hoge kosten, maar je bent ook goedkoper uit en een ziekte of aandoening voor. Hoe jonger jij je huisdier verzekert, hoe lager de verzekeringspremie uitvalt. En een huisdierenverzekering dekt niet al bestaande aandoeningen of ziektes bij je maatje, daarom is het verstandig om je huisdier te verzekeren voordat hij iets mankeert. Twee vliegen in één klap, toch?

3: ”Sparen is beter dan verzekeren”

Dit is een riskante denkwijze. Er is namelijk geen manier om te weten wanneer een noodgeval zich voordoet en hoeveel het dan kost. Dierenartskosten kunnen enorm oplopen. Sommige baasjes komen in de schulden als hun huisdier intensieve zorg nodig heeft en de kosten hierbij maar blijven oplopen.

4: ”Er wordt mij een dierenarts toegewezen”

Dit klopt niet! Bij Figo ben je als baasje vrij om zelf de dierenarts te kiezen bij wie jij het beste gevoel hebt. Sterker nog: we helpen je een handje bij het kiezen van de dierenarts!

5: ”Het is moeilijk om een declaratie in te dienen”

Bij Figo niet. Via onze declaratiepagina is het heel eenvoudig om een declaratie in te dienen. Lukt het niet of heb je vragen? Dan staat onze klantenservice, bestaande uit échte huisdierspecialisten, altijd klaar om advies te geven.

6: ”Het duurt lang voordat ik mijn geld terugkrijg”

Een declaratie bij Figo wordt – normaal gesproken – altijd binnen 5 dagen behandeld en uitbetaald. Het is dus niet waar dat je lang moet wachten op de uitbetaling van je ingediende declaratie.

Verzeker je huisdier

Ook huisdieren kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een duur bezoek aan de dierenarts tot gevolg. Met Figo ben verzekerd voor onverwachte  dierenartskosten. Zo krijgt je huisdier altijd de zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Wil je meer weten? Bekijk dan onze huisdierenverzekering!

`