Declareren

Bij Figo declareer je je kosten gemakkelijk online. Daarna zorgen wij ervoor dat je geld zo snel mogelijk op je rekening staat.  Zo heb je niet alleen meer tijd voor je beste vriend, ook houd je controle over je budget.

Zo kun je declareren bij Figo

Declareren doe je snel en gemakkelijk online bij Figo. Wil je een declaratie indienen? Bekijk dan onze checklist.

Verwacht je hoge kosten?
Heeft jouw huisdier binnenkort een behandeling of operatie nodig die meer dan €750 kost? Als je dit vooraf meldt kunnen wij een inschatting geven hoeveel we zullen vergoeden en de declaratie sneller verwerken. Hoge kosten melden doe je hier.

Tips bij het declareren

Zodra we jouw declaratie verwerkt hebben, ontvang je daarover een e-mail. Lukt het niet om te declareren via Mijn Figo? Declareer dan online.

Illustratie vrouw met hond in fietsmand

Checklist
declareren

Je mag facturen opsparen en in 1 keer indienen. Zorg er wel voor dat de oudste factuur maximaal 3 jaar oud is. Je hoeft je declaraties dus niet per se voor het einde van het jaar in te dienen.

Je kunt pas declareren als het chipnummer (of ringnummer voor vogels) in ons systeem geregistreerd staat. Ook moet dit nummer vermeld staan op alle facturen die je bij ons indient. Daarnaast willen wij ook graag weten wie je vaste dierenarts is.

Om je declaratie in behandeling te nemen is het belangrijk dat de factuur alle gegevens van de dierenarts bevat en goed leesbaar is. 

Door jou op
maat gemaakt

Stel de zorgverzekering voor je huisdier samen in minder dan 1 minuut

Illustratie vrouw op bank met kat en vogel