Hoe slapen konijnen?

hoe slapen konijnen

Konijnen kunnen heerlijk languit liggen ontspannen. Soms tegen elkaar aan en soms lekker tegen de rand van de kooi. Je vraagt je vast weleens af, hoe slapen konijnen.

Ogen dicht of open?

Konijnen slapen soms met hun ogen open. Als eigenaar denk je dat je konijn wakker is. Niets is echter minder waar. Het konijn kan zich in een diepe slaap bevinden. Hierdoor lijkt het soms of het konijn dood is, tot het opeens wakker schrikt en weer rechtop in zijn kooi staat. Als je goed naar het neusje kijkt dan zou weinig beweging kunnen verraden dat ze slapen.

Uit onderzoek is gebleken dat konijnen ook dromen tijdens de remslaap, net als mensen. Dit is door wetenschappers vastgesteld vanwege de snelle oogbewegingen die het konijn soms maakt tijdens het slapen.

Konijnenverzekering van Figo

Net zoals mensen kunnen konijnen onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo ben je verzekerd tegen onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je konijn altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze konijnenverzekering!

`