Tulp zorgt voor dierenartsrekening van €1.150

Dierenadvies Figo kat – 37

Dat het leven duurder wordt, daar komen steeds meer baasjes achter. Zo ook Eva, het baasje van Tommy, toen haar kat zich verslikte in een giftige kamerplant. De dierenartsrekening? Een slordige €1.150. Gelukkig was haar kat verzekerd bij Figo.

Giftige kamerplant

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, dat weet Eva inmiddels ook. Afgelopen september kocht zij een nieuwe plant voor in haar vensterbank, niet wetende dat tulpen giftig zijn voor katten. Je raadt het al: Tommy zag de plant als snack en zette zijn tanden erin. Resultaat? Tommy moest brakend met spoed naar de dierenarts.

Hoge dierenartskosten

De dierenarts zag het gelijk: Tommy had een vergiftiging opgelopen van de tulpen en moest direct opgenomen worden. Na drie opnamedagen (met daarin de nodige bloedonderzoeken, infusen en andere medicatie) wordt vastgesteld dat Tommy uiteindelijk last heeft gekregen van chronisch nierfalen. Gelukkig kreeg Tommy snel de juiste zorg en is ze inmiddels weer aan de betere hand, maar van de dierenartsrekening schrok Eva zich rot: €1.150.

Gelukkig verzekerd

Gelukkig was Tommy als kitten al verzekerd en vergoedde Figo 80% van de dierenartsrekening. In totaal hoefde Eva nu maar €230 te betalen en betaalde Figo €920. “De duurste bloemen die ik ooit heb gekocht”, grapt het baasje van Tommy. “Maar ik was wel ontzettend opgelucht dat Figo dit bedrag uitkeerde. Maakt het eenvoudiger om Tommy de zorg te bieden die nodig is, zeker nu in deze dure tijd.

Stijgende dierenartskosten

Slecht nieuws: steeds meer baasjes in Nederland raken in de knel door stijgende dierenartskosten. Zo kostte een consult in 2019 nog ongeveer €34 en nu €40, en een sterilisatie van een kat in 2019 nog €125 en nu 145. Nog slechter nieuws: huisdieren zijn hier de dupe van. Volgens het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) krijgen zij steeds vaker te maken met treurige situaties waarbij mensen hun huisdier onnodig laten lijden, omdat ze een bezoek aan de dierenarts uitstellen of niet in staat zijn om een noodzakelijke operatie te betalen.

Kattenverzekering van Figo

De oplossing? De kattenverzekering van Figo. Hiermee ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten. Zo krijgt je kat altijd de zorg die hij verdient en heb jij een zorg minder.

`