Kattenverzekering zonder wachttijd? Alles wat je moet weten!

kattenverzekering zonder wachttijd

Ook katten kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een ongelukje aan de dierenarts tot gevolg. Helaas kan dit leiden tot hoge dierenartskosten en die drukken extra op de portemonnee als ze ook nog eens onverwachts zijn. Kattenbaasjes zoeken in dat geval – als hun beste vriend niet verzekerd is – naar een kattenverzekering zonder wachttijd. Voor die mensen hebben wij slecht nieuws: die bestaat niet. In deze blog leggen we uit wat een wachttijd bij een kattenverzekering inhoudt en waarom dit belangrijk is, zelfs als het onhandig lijkt.  

Laten we beginnen. 

Wat houdt de wachttijd bij onze kattenverzekering in?

Niet alleen bij ons, maar bij alle verzekeraars in Nederland geldt een wachttijd voor als je een kattenverzekering afsluit. Klachten en/of aandoeningen die tijdens de wachttijd ontstaan – inclusief de bijbehorende vervolgkosten – komen niet in aanmerking voor vergoeding. Hoelang deze wachttijd duurt verschilt per verzekeraar, maar bij ons geldt maar een wachttijd van slechts 30 dagen. Tijdens deze 30 dagen is je kat wel verzekerd, maar kun je nóg niet alle soorten kosten declareren. Dit voorkomt dat kattenbaasjes hun kat pas verzekeren als hun kat al ziek is.  

Waarom wij geen kattenverzekering zonder wachttijd aanbieden

Veel mensen willen een kattenverzekering zonder wachttijd, maar wij bieden deze heel bewust niet aan. Zonder wachttijd zouden we meteen volledige dekking moeten geven, wat leidt tot hogere premies voor iedereen – dus ook voor jou en mij. Wij willen juist eerlijke en betaalbare premies aanbieden, zodat zoveel mogelijk baasjes en katten kunnen profiteren van onze kattenverzekering. Want een unieke band verdient unieke zorg. Met een wachttijd zorgen wij er dus voor dat we de kosten beheersen en de premie zo laag mogelijk kunnen houden. 

Deze kosten worden wél vergoed tijdens de wachttijd

Deze kosten worden wél bij ons vergoed tijdens de wachttijd:  

  • Identificatiechip: Het plaatsen van een chip bij je huisdier. 
  • Preventieve zorg: Dit omvat vaccinaties, titeren, gezondheidscontroles en parasietenbestrijding. 
  • Ongevalskosten: Ongevallen – waaronder verkeersongevallen, vergiftiging, het eten van een vreemd voorwerp, brand of 
    overstromingen en bijtwonden – zijn na 48 uur na ingang van de verzekering meeverzekerd. 

Verzeker je kat zo vroeg mogelijk

Een kattenverzekering zonder wachttijd bestaat dus niet. En helaas maar waar: een kat landt niet altijd op zijn pootjes. Verzeker je kat daarom zo vroeg mogelijk – het liefst als kitten al – en niet pas op het moment dat je beste vriend al ziek is of een ongeluk heeft gehad. Zo betaal je een lagere premie, worden er geen clausules op je verzekering geplaatst en voorkom je onverwachte dierenartskosten. Meer weten? Bekijk onze kattenverzekering! 

`