Kattenoppas aan huis, wat, moet ik weten?

kattenoppas aan huis

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Het is dus handig om een kattenoppas aan huis te nemen als je op vakantie wilt. Hiermee heb je de beste zorg voor je kat en zadel je geen vrienden, buren of familie op met een vieze kattenbak en rondslingerende kattenharen. Alles over een kattenoppas aan huis lees je in dit artikel.

De voordelen van een kattenoppas aan huis

Kattenverzorging aan huis heeft een aantal voordelen. Ten eerste heeft de oppas enige ervaring met katten. Dit misschien in tegenstelling tot je buren, familie en vrienden. De kattenoppas aan huis weet daarom precies hoe jouw kattenbak verschoond moet worden. Ten tweede blijft je kat in zijn eigen omgeving, wat hij het prettigste vindt. Daartegenover staat dat iemand bij jou thuis komt, zonder dat jij er bent om toezicht te houden.

De kattenoppas biedt echter een gratis kennismakingsgesprek aan om je gerust te stellen. Hierbij kun je samen jouw wensen en de werkwijze van de oppas bespreken. In overleg verrichten sommigen zelfs klusjes in huis, zoals de planten water geven of de vissen voeren. Sluiten jullie wensen niet op elkaar aan of voel jij of je kat geen klik met de kattenoppas? Dan hoef je de kattenoppas niet in te huren. Misschien heb je bij een volgende gesprek meer geluk!

Kattenpension of kattenoppas aan huis?

Voor katteneigenaren zijn er meer opties beschikbaar als je op vakantie wilt. Het is namelijk niet raadzaam om je kat mee te nemen op vakantie. Waarom dat zo is? Dat lees je hier! Er zijn namelijk ook speciale kattenpensions en kattenhotels waar jij je kat heen kunt brengen. Deze zijn speciaal ingericht voor een prettig verblijf voor jouw snoezepoes. Hier kan jouw kat spelen met andere katten en krijgt hij voeding en eventuele medische hulp (zoals zijn druppels op tijd).

Het nadeel van een kattenpension of kattenhotel is dat je kat uit zijn vertrouwelijke omgeving wordt gehaald. Katten zijn niet dol op verandering en kunnen daarom de eerste dagen van hun verblijf gestrest zijn. Het kan ook zijn dat jouw kat niet goed kan opschieten met de andere katten of het kattenvoer niet overeenkomt met de smaak van jouw kat. Bij een oppas voor katten aan huis is er individuele aandacht voor jouw kat in jouw huis. Hierbij is hij in zijn eigen vertrouwde omgeving en krijgt hij alles zoals hij het gewend is. Over het algemeen is dit ook goedkoper dan een verblijf in een kattenpension of kattenhotel.

Tips voor de juiste oppas

  • Zoek op tijd naar een oppas. De beste oppassers zijn vaak druk en zitten al snel volgeboekt
  • Doe zoveel mogelijk research. De werkwijze van de oppasser staat vaak beschreven. Zo vind je altijd iemand die bij jouw wensen past.
  • Bekijk de recensies op de website of op Facebook
  • Een kennismakingsgesprek met de oppas is gratis, maak hiervan gebruik! Voer een gesprek met meerdere oppassers om zo degene te vinden waar je de beste klik mee hebt
  • Let tijdens dit gesprek op hoe de kattenoppas met jouw katten omgaat. Ook is het veilig als iemand te werk gaat met een contract of intakeformulier
  • Bepaal je budget: Een gemiddelde prijs van een kattenoppas aan huis is tussen de €10,- en de €17,50. Zoek een oppas die voldoet aan jouw budget.

Kattenverzekering van Figo

Net zoals mensen kunnen katten onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je kat de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze kattenverzekering!

`