Kattenbaasje krijgt dierenartsrekening van €2.673,90

Kattenbaasje krijgt dierenartsrekening

Helaas maar waar: ook katten worden ziek of kunnen een ongeluk krijgen, met een duur bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Is je kat niet verzekerd? Dan kunnen de dierenartskosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Dat ondervond ook Sophie, het baasje van Luna. Gelukkig was haar kat verzekerd bij Figo.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Dat een kat niet altijd op haar pootjes landt, dat weet Sophie inmiddels ook. Afgelopen zomer zat zij met haar kat Luna op het balkon – zoals ze vaker deed – toen een klein vogeltje langs vloog en de kat deze probeerde te grijpen, maar ze greep mis en viel over de reling. Resultaat? Luna moest met spoed naar de dierenarts.

Torenhoge dierenartskosten

De dierenarts zag meteen dat het ernstig was en besloot Luna gelijk te behandelen. Na een aantal röntgenfoto’s en een CT-scan bleek dat haar pootje en haar kaak gebroken was. Luna moest voor een aantal dagen bij de dierenarts verblijven en kreeg medicatie toegediend. Gelukkig kreeg Luna snel de juiste zorg en is ze inmiddels weer gezond, maar van de dierenartsrekening moest Sophie wel even schrikken: €2.673,90.

Gelukkig verzekerd

Gelukkig was Luna al als kitten verzekerd en vergoedde Figo 80% van de dierenartsrekening. In totaal hoefde Sophie nu €534,78 te betalen en betaalde Figo €2.139,12. “Het was een ongelooflijke opluchting voor mij dat mijn verzekering zoveel uitkeerde”, aldus Sophie, “want anders had ik de zorg voor Luna niet kunnen betalen. Dan was het misschien heel anders afgelopen.”

Stijgende dierenartskosten

Slecht nieuws: steeds meer baasjes in Nederland raken in de knel door stijgende dierenartskosten. Zo kostte een consult in 2019 nog ongeveer €34 en nu €40, en een sterilisatie van een kat in 2019 nog €125 en nu 145. Nog slechter nieuws: huisdieren zijn hier de dupe van. Volgens het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) krijgen zij steeds vaker te maken met treurige situaties waarbij mensen hun huisdier onnodig laten lijden, omdat ze een bezoek aan de dierenarts uitstellen of niet in staat zijn om een noodzakelijke operatie te betalen.

Kattenverzekering

De oplossing? Onze kattenverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten. Zo krijgt je huisdier altijd de zorg die hij verdient en heb jij een zorg minder.

`