Wanneer mag een pup bij andere honden?

wanneer mag een pup bij andere honden

Een nieuwe puppy in huis nemen is hartstikke leuk, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Jij moet tenslotte letten op je nieuwe beste vriend. Een groot onderdeel hiervan is het introduceren van je puppy bij nieuwe honden. Want wanneer mag een pup bij andere honden en waar moet je hierbij op letten? Onze huisdierspecialisten vertellen je hier alles over.

Laten we beginnen.

Wanneer is een puppy klaar om andere honden te ontmoeten?

Het is belangrijk om te begrijpen dat de leeftijd en ontwikkeling van je pup een belangrijke rol spelen bij het bepalen van wanneer het veilig is om hem te introduceren bij andere honden. Over het algemeen wordt aanbevolen om te wachten tot je puppy alle vaccinaties heeft gehad en volledig beschermd is tegen ziekten zoals hondenziekte, parvo en leptospirose. Dit is meestal rond de leeftijd van 16 weken. Gelukkig worden vaccinaties vergoed bij Figo.

Wat is de beste manier om je puppy te introduceren bij andere honden?

Als je puppy volledig is gevaccineerd en klaar is om andere honden te ontmoeten, is het belangrijk om de introductie een beetje voor te bereiden. Hier zijn enkele tips om dit soepeltjes te laten verlopen:

  • Begin met een rustige omgeving

Zoek een rustige omgeving zonder afleidingen waar je puppy en de andere honden elkaar kunnen ontmoeten.

  • Laat ze elkaar besnuffelen

Laat je puppy en de andere hond(en) elkaar eerst besnuffelen voordat ze elkaar begroeten.

  • Houd je puppy aangelijnd

 Houd je hond aangelijnd tijdens de introductie, vooral als de andere honden niet bekend zijn.

  • Let op lichaamstaal

Let op de lichaamstaal van je puppy en de andere honden om te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen. Is een van de honden een beetje ongemakkelijk? Onderbreek de ontmoeting dan en probeer het op een later tijdstip opnieuw.

  • Beloon positief gedrag

Beloon je puppy voor positief gedrag, zoals kalmeren, spelen en vriendelijkheid naar andere honden.

Waar moet je op letten tijdens de introductie?

Je hond introduceren is hartstikke leuk, maar het is wel belangrijk om op een aantal dingen te letten:

  • Vermijd drukke hondenparken

Het is het beste om je puppy te introduceren bij andere honden in een rustige omgeving zonder veel afleiding.

  • Let op de grootte van de andere honden

Introduceer je puppy bij honden van vergelijkbare grootte om te voorkomen dat-ie overweldigd wordt door grotere honden.

  • Let op het gedrag van andere honden

 Let op het gedrag van andere honden tijdens de introductie en onderbreek de ontmoeting als een van de honden agressief gedrag vertoont.

  • Let op tekenen van stress bij je puppy

Let op tekenen van stress bij je puppy, zoals hijgen, kwijlen, en vermijdingsgedrag. Onderbreek de ontmoeting als u merkt dat je puppy zich niet op zijn gemak voelt.

  • Houd een oogje in het zeil

 Houd een oogje in het zeil tijdens het introduceren van je puppy bij andere honden om er zeker van te zijn dat hij zich veilig en op zijn gemak voelt.

Hondenverzekering

Een puppy is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Puppy’s zijn immers extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts, vooral als ze net hun nestje verlaten. Door je puppy te verzekeren krijgt je beste vriend altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet meer voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk dan onze hondenverzekering!

`