Puppy spelletjes: jong geleerd, oud gedaan!

puppy spelletjes

Wil je jouw puppy opvoeden tot een gehoorzame, brave hond? Speel puppy spelletjes! Door een jonge hond te vermaken met leuke spelletjes, leert het dier commando’s aan – zónder dat het beestje het zelf door heeft. Wij vertellen je alles over de puppy spellen om jouw puppy te trainen. Leuk én leerzaam!

Puppy spellen: spelen met jouw pup

Puppy’s hebben energie voor tien. Het liefst rennen ze de hele dag in het rond. Omdat het wordt afgeraden met jonge hondjes lange wandelingen te maken, moet je dus andere manieren vinden om het beestje bezig te houden. Dat doe je door het dier aan het denken te zetten. Want net als bij mensen kost nadenken voor honden ook bergen energie. Ze worden zelfs snéller moe als je puppy spelletjes met ze speelt. Tijd om te beginnen met je eigen puppy training met speciale puppy spellen voor jou en jouw pup!

Hersenspelletjes voor puppy's

Honden hebben uitdaging nodig. Op het moment dat het dier zich gaat vervelen, is dit vaak slecht nieuws voor jouw schoenen, kussens of andere spullen in huis waar het beestje z’n tanden in kan zetten. De beste manier om jouw huisdier ‘aan het werk’ te zetten is door de zintuigen van het dier te prikkelen. Leuke hersenspelletjes voor een pup zijn bijvoorbeeld snuffel- en puzzelspelletjes. Laat jouw pup verschillende materialen, voorwerpen en geluiden ontdekken. Eigenlijk is alles waar het dier z’n snuit in kan steken geschikt voor deze puppy spelletjes. Wil je het beestje belonen? Verstop dan iets lekkers in één van de voorwerpen.

Puppy spelletjes voor een sterke band

Spelen, snuffelen, denken en leren; je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de ontwikkeling van jouw pup. Jij en het dier leren elkaar beter begrijpen, waardoor je een sterke band opbouwt met het beestje. Door puppy spelletjes leert een pup zich sociaal te gedragen én kan het beestje al z’n energie kwijt. Dus haal de quizmaster in jezelf naar boven en verras jouw huisdier steeds weer met nieuwe spelletjes!

Hondenverzekering van Figo

Een puppy is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Puppy’s zijn namelijk extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts, vooral als ze net hun nestje verlaten. Door je puppy te verzekeren krijgt je beste vriend altijd de medische zorgen die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiele verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering!

`