Pepernoten bakken voor je hond doe je zo!

pepernoten bakken voor je hond

Elk jaar komt hij met lekkernijen in het land: Sinterklaas. Tijdens dit feest eten mensen heerlijk chocoladeletters of chocoladepepernoten, maar je hond mag deze niet. Sterker nog: dit is giftig voor je hond! Om Sinterklaas toch samen met je hond te vieren, leggen onze huisdierspecialisten uit hoe je met dit superleuke recept van Pets Place pepernoten voor je hond maakt!

Laten we beginnen.

Recept: pepernoten voor je hond

Pepernoten voor je hond maken is hartstikke makkelijk. En het fijne is: je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten in huis.

Ingrediënten

 • Handjevol hondenbrokken
 • 1 ei

Benodigdheden

 • Mixer
 • Oven
 • Bakpapier
 • Kommetje

Bereidingswijze

 1. Verpulver de hondenbrokken in de mixer tot gruis.
 2. Meng het gruis van de hondenbrokken en het ei samen tot het korrelig wordt.
 3. Rol van het mengsel pepernoten. Let op: heb jij een kleine hond, rol dan kleinere pepernootjes.
 4. Leg de pepernoten op een bakpapier en plaats ze voor 10 minuten in de over op 150 graden.
 5. Haal de pepernoten uit de over en laat ze afkoelen.
 6. Smullen maar!

Let op je hond tijdens Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest is niet alleen leuk vanwege de cadeautjes, maar ook vanwege alle lekkernijen die de Sint meeneemt, zoals onder andere chocoladeletters en (chocolade)pepernoten. Maar dit is hartstikke giftig voor je hond. Let daarom altijd heel goed op je hond als er zulke lekkernijen op tafel liggen waar je hond mogelijk bij kan!  

Hondenverzekering

Heeft je hond een chocoladeletter en of chocoladepepernoten gegeten? Dan moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts. Helaas kan zo’n bezoekje tegenwoordig wel hoog qua kosten oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je hond de zorg die hij verdient en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering!

`