Nagels knippen hond, hoe doe ik dat goed?

nagels knippen hond

Het is vaak een lastig klusje, hondennagels knippen. Toch moet het af en toe gebeuren. Hoe weet je nu wanneer het tijd is om de nagels te knippen van je hond? Hoe doe je het en wat heb je ervoor nodig? In dit artikel vertellen we je er alles over, zodat jouw loebas straks niet aan de grond genageld staat!

Moet je de nagels van een hond knippen?

Het antwoord is simpel: ja. Hondennagels knippen is belangrijk. De nagels knippen van je hond verlicht namelijk de druk op de pootjes. Als de nagels te lang worden kan het serieuze gevolgen hebben. Je viervoeter kan namelijk een afwijkende stand aan zijn pootjes krijgen als gevolg van te lange nagels.

Stappenplan: nagels knippen hond

Volg zover het kan het volgende stappenplan voor het beste resultaat:

  1. Laat (wanneer het kan) je hond al op jonge leeftijd wennen aan nagels knippen.
  2. Onderzoek of staan, zitten of liggen de voorkeur krijgt van jouw rakker.
  3. Stel je hond voldoende gerust.
  4. Pak de poot van je hond voorzichtig met één hand vast.
  5. Knip de nagel af als je hond niet tegenwerkt. Kijk uit dat er geen sparteling plaatsvindt, omdat je dan kans hebt dat je in zijn pootje of het leven knipt.
  6. Vergeet de duimnagel niet. Deze zit wat hoger op de poot en wordt wel eens vergeten.
  7. Als de nagel té kort is: stop bij een wondje het bloeden met een gaasje. Wanneer het bloeden niet stopt is het verstandig om contact op te nemen met de dokter van je hond.

Hondennagels vijlen of knippen?

Nagels knippen van je hond hoéft niet per se. Je kunt er ook voor kiezen de nagels van je vriend te vijlen. Zorg bij het vijlen dat de vijl die je gebruikt wel geschikt is voor hondennagels. Pak hierbij ook voorzichtig de poot vast en ga pas te werk als je hond akkoord gaat. Vijl niet te lang door, zo kun je tot in het leven vijlen!

Hondenverzekering

Net zoals mensen kunnen honden onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo krijgt je hond de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering!

`