Hondenverzekering zonder wachttijd? Alles wat je moet weten!

hondenverzekering zonder wachttijd

Ook honden kunnen plotseling ziek worden of een ongeluk krijgen, wat kan leiden tot een bezoekje aan de dierenarts. Veel hondenbezitters zoeken daarom – als hun beste vriend niet verzekerd is – naar een hondenverzekering zonder wachttijd. Voor die mensen hebben wij slecht nieuws: die bestaat niet. In deze blog leggen we uit wat een wachttijd bij een hondenverzekering inhoudt en waarom dit belangrijk is, zelfs als het soms onhandig lijkt. 

Laten we beginnen. 

Wat houdt de wachttijd bij onze hondenverzekering in?

Bij alle huisdierenverzekeraars in Nederland geldt een wachttijd wanneer je een hondenverzekering afsluit. Dit betekent dat klachten en aandoeningen die tijdens de wachttijd ontstaan – inclusief de vervolgkosten – niet worden vergoed. Hoelang deze wachttijd duurt, verschilt per verzekeraar, maar bij ons is het slechts 30 dagen. Tijdens deze 30 dagen is je hond wel verzekerd, maar kun je nog niet alle soorten kosten declareren. Dit voorkomt dat mensen hun hond pas verzekeren als hij al ziek is. 

Waarom wij geen hondenverzekering zonder wachttijd aanbieden

Veel mensen willen een hondenverzekering zonder wachttijd, maar wij kiezen er bewust voor dit niet aan te bieden. Zonder wachttijd zouden we meteen volledige dekking moeten geven, wat leidt tot hogere premies voor iedereen. Wij willen eerlijke en betaalbare premies bieden, zodat zoveel mogelijk baasjes en honden kunnen profiteren van onze hondenverzekering. Want een unieke band verdient unieke zorg. Een wachttijd helpt ons de kosten te beheersen en de premies laag te houden. 

Deze kosten worden wél vergoed tijdens de wachttijd

Deze kosten worden wél vergoed tijdens de wachttijd: 

  • Identificatiechip: Het plaatsen van een chip bij je hond. 
  • Preventieve zorg: Dit omvat vaccinaties, titeren, gezondheidscontroles en parasietenbestrijding. 
  • Ongevalskosten: Ongevallen – zoals verkeersongevallen, vergiftiging, het eten van een vreemd voorwerp, brand, overstromingen en bijtwonden – zijn na 48 uur na ingang van de verzekering gedekt. 

Verzeker je hond zo vroeg mogelijk

Een hondenverzekering zonder wachttijd bestaat dus niet. Verzeker je hond daarom zo vroeg mogelijk – het liefst als puppy al – en niet pas als hij al ziek is of een ongeluk heeft gehad. Zo betaal je een lagere premie, voorkom je clausules op je verzekering en vermijd je onverwacht hoge dierenartskosten. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering! 

`