Hondenbaasje krijgt dierenartsrekening van €2.270,45

hond eet niet

Helaas maar waar: ook honden worden ziek of kunnen een ongeluk krijgen, met een duur bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Is je hond niet verzekerd? Dan kunnen de dierenartskosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Dat ondervond ook Bram, het baasje van Max. Gelukkig was zijn hond verzekerd bij Figo.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Dat in satéprikkers een groot gevaar voor honden schuilt, dat weet Bram inmiddels ook. Afgelopen zomer zat hij met familie en vrienden te barbecueën toen hij de schrik van zijn leven kreeg; tijdens het eten hoorde hij een vreemd geluid, en toen hij onder de tafel keek, zag hij zijn hond op een satéprikker kauwen en doorslikken. Resultaat? Max moest brakend met spoed naar de dierenarts.

Torenhoge dierenartskosten

De dierenarts zag meteen dat het ernstig was en besloot Max gelijk te behandelen. Na een aantal röntgenfoto’s en een endoscopie bleek dat de satéprikker een gaatje in de darm had geprikt. Gevaarlijk, want dat kon ook nog eens leiden tot een buikvliesontsteking. Daarom moest Max gelijk geopereerd worden om vervolgens de nodige medicatie toegediend te krijgen. Gelukkig kreeg Max snel de juiste zorg en is hij inmiddels weer helemaal de oude, maar van de dierenartsrekening moest Bram wel even schrikken: €2.270,45.

Gelukkig verzekerd

Gelukkig was Max al als puppy verzekerd en vergoedde Figo 90% van de dierenartsrekening. In totaal hoefde Bram nu maar €252,27 te betalen en betaalde Figo €2.018,18. “Ik was zo ontzettend opgelucht dat mijn verzekering dit bedrag uitkeerde”, aldus Bram, “want anders had ik de zorg voor Max niet kunnen betalen. Dan was het nu misschien heel anders afgelopen met mijn grote vriend.”

Stijgende dierenartskosten

Slecht nieuws: steeds meer baasjes in Nederland raken in de knel door stijgende dierenartskosten. Zo kostte een consult in 2019 nog ongeveer €34 en nu €40, en een sterilisatie van een kat in 2019 nog €125 en nu 145. Nog slechter nieuws: huisdieren zijn hier de dupe van. Volgens het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) krijgen zij steeds vaker te maken met treurige situaties waarbij mensen hun huisdier onnodig laten lijden, omdat ze een bezoek aan de dierenarts uitstellen of niet in staat zijn om een noodzakelijke operatie te betalen.

Hondenverzekering

De oplossing? Onze hondenverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten. Zo krijgt je huisdier altijd de zorg die hij verdient en heb jij een zorg minder. 

`