Agility training honden, wat is dat?

agility training honden

Wil jij ervoor zorgen dat jouw hond topfit is en een echte atleet wordt? Denk dan eens aan agility training voor honden. Agility betekent behendigheid en door speciale trainingen aan te bieden aan je hond zorg je ervoor dat je een flexibele viervoeter in huis hebt. Onze huisdierspecialisten vertellen je hier alles over!

Laten we beginnen.

Wat houdt agility training voor honden in?

Zoals je misschien al weet bestaat agility training uit een parcours voor honden. Hierbij lopen of rennen de honden een route die gemaakt is om hen te trainen op meerdere gebieden. Bij zo’n training komen allerlei obstakels kijken die ervoor gemaakt zijn om je hond soepel te maken. Misschien is jouw hond wel een ster in de ‘agility wip’ en kan hij goed slalommen om paaltjes en pionnen. Of zie je hem al door een tunnel sjezen of door een hoepel springen?

Het zit ‘m in de natuur

Agility training voor honden sluit perfect aan bij de natuurlijke behoeftes van je loebas. Tijdens zo’n training spannen zowel jij als je hond zich in. Je hond moet alle spieren goed gebruiken om succesvol te zijn tijdens een training. Daarnaast zijn er bij een agility training (mits deze bij een hondenschool gegeven wordt) natuurlijk ook andere honden aanwezig. De onderlinge contacten met soortgenoten en het sociale gedrag bevorderen het gedrag van je hond. Hij zal in het dagelijks leven prettiger in de omgang worden!

Behendigheid hond trainen

Door de behendigheid van je hond te trainen maak je hem sterker. Hij ontwikkelt zich niet alleen fysiek door zijn spieren en pezen te trainen, maar mentaal krijgt hij ook een flinke boost. Agility training met je hond zorgt er namelijk voor dat jullie band versterkt wordt en dat hij zelfbewuster door het leven gaat. De opdrachten zorgen ervoor dat de zintuigen van je hond worden geprikkeld en dat hij zijn geheugen en concentratie verbetert. Een win-winsituatie dus!

Agility training hond: welke rassen zijn geschikt?

Misschien denk je als baasje: is mijn hond wel geschikt voor agility training? Logisch. Toch is het zo dat in principe bijna elke soort mee kan doen met deze activiteit, of het nou een rashond is of niet. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat niet elke hond geschikt is.

Een hond moet uiteraard geen fysieke klachten hebben en het is daarnaast belangrijk dat je hond al beschikt over een (goede) basisconditie. Ook grotere, zwaardere honden kunnen beter niet door tunnels rennen of door banden springen. Als je hond overgewicht heeft is het een goed idee om hem eerst af te laten vallen, voordat je begint met agility training.

Hondenverzekering van Figo

Net zoals mensen kunnen honden onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je hond altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering!

`