Wat is de beste hondenverzekering?

beste hondenverzekering

Als trots baasje wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter, ook in het geval van ziekte of een ongeluk. In dat geval vraag jij jezelf misschien af: wat is de beste hondenverzekering? Wij begrijpen dat het kiezen van een goede hondenverzekering soms lastig kan zijn, maar wij maken het graag makkelijk voor je. Daarom leggen onze huisdierspecialisten uit hoe jij de beste hondenverzekering voor je beste vriend samenstelt. 

Laten we beginnen. 

Onverwachte dierenartskosten?

Waarom je bij Figo de beste hondenverzekering krijgt

Wij houden van huisdieren, net als jij. En dat zie je niet alleen terug in ons complete pakket, maar ook omdat wij de best beoordeelde huisdierenverzekeraar op Trustpilot zijn. Maar er is meer: 

  • Tot 90% van je dierenartsrekening terugbetaald 

Wij hebben het hoogste vergoedingspercentage van Nederland. Dus als jij een dierenartsrekening van €3.000 hebt, betalen wij tot €2.700 hiervan als je hond bij ons verzekerd is! 

  • Onbeperkte jaarlijkse uitkering mogelijk 

Als enige huisdierenverzekeraar in Nederland is bij ons een onbeperkte jaarlijkse uitkering mogelijk. Dat betekent dat er geen limiet is op de jaarlijkse medische zorg qua kosten voor je hond! 

  • Supersnelle terugbetaling van je rekening 

Wij betalen de vergoeding van je ingediende dierenartsrekening binnen 5 werkdagen aan je terug, zodat je niet lang hoeft te wachten op je geld. 

  • Geen leeftijdsgrens 

Wij zijn de enige huisdierenverzekeraar in Nederland zonder leeftijdsgrens, dus je kunt ook je oudere hond verzekeren bij ons! 

  • Altijd toegang tot huisdierspecialisten 

In tegenstelling tot andere huisdierenverzekeraars, hebben wij échte huisdierspecialisten in dienst bij onze klantenservice. Sommigen werken zelfs nog deeltijds in een dierenkliniek! Ze zijn dus gekwalificeerd om deskundig advies te geven over jouw huisdier. 

  • Nummer 1 bij vergelijkingswebsites 

Als je onze huisdierenverzekering gaat vergelijken, dan zie je Figo vaak op veel websites op de eerste plaat staan. Dat komt omdat wij simpelweg het meest complete pakket aanbieden! 

Benieuwd naar welke zorg wij allemaal vergoeden? Bekijk dan ons vergoedingenoverzicht of bereken je premie binnen 1 minuut! 

Hoe stel je de beste hondenverzekering voor je hond samen?

Jouw hond is uniek, dat zou je hondenverzekering ook moeten zijn. Daarom bieden wij verschillende aanvullende verzekeringen aan en kies je zelf hoe je verzekering eruitziet. Heb je toch onze hulp nodig? Volg dan dit stappenplan om de beste hondenverzekering voor jouw hond samen te stellen: 

  1. Beoordeel de zorgbehoefte van je hond 

Ras, leeftijd en gezondheid zijn belangrijk. Honden die gevoelig zijn voor erfelijke aandoeningen of oudere honden hebben vaak meer zorg nodig. In dat geval is het fijn om te weten dat ons pakket standaard al heel compleet is! 

  1. Kies het juiste vergoedingspercentage 

Bij ons kun je kiezen voor een vergoeding van 50%, 70% of 90% van de dierenartskosten. Hoe hoger het percentage, hoe minder je zelf betaalt. Voor honden die vaker zorg nodig hebben, kan een hoger vergoedingspercentage voordeliger zijn. 

  1. Bepaal het maximale bedrag dat per jaar wordt vergoed 

Je kunt bij ons kiezen uit een maximaal vergoedingsbedrag van €3.000, €6.000 of onbeperkt per jaar. Heb je een hond die regelmatig zorg nodig heeft? Dan is een hogere of onbeperkte uitkering ideaal. 

  1. Verlaag je premie met een eigen risico 

Kies voor een hoger eigen risico om je maandelijkse premie te verlagen. Dit betekent dat je bij een behandeling een groter deel zelf betaalt, maar profiteert van lagere maandelijkse kosten. 

  1. Kies aanvullende verzekeringen voor extra zekerheid 

Denk aan aanvullende dekkingen voor bijvoorbeeld tandheelkundige zorg of een extra reisverzekering voor je hond.  

Wat kost een goede hondenverzekering?

Wat een hondenverzekering kost, hangt af van verschillende factoren, zoals onder andere het ras, de leeftijd en de gezondheid van je hond. Over het algemeen kost een hondenverzekering bij ons tussen de €30 en €70 per maand. Wil je een puppy verzekeren? Dan betaal je maandelijks ongeveer 30 aan premie. Wat je ook betaalt, je krijgt altijd een goede hondenverzekering en je hond krijgt altijd de zorg die hij verdient, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over onverwachte dierenartskosten. 

Wist je dat 84% van de baasjes binnen twee jaar €1.249 aan dierenartskosten kwijt is?

Gun je hond de beste hondenverzekering

Dierenartskosten kunnen tegenwoordig hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten, zoals dure operaties of spoedbehandelingen, maar ook voor alledaagse medische zorg, zoals vaccinaties en jaarlijkse controles. Zo hoef jij nooit te kiezen tussen wat financieel haalbaar is en wat het beste is voor je hond. Meer weten? Bereken je premie binnen 1 minuut en ontdek waarom onze hondenverzekering zo geliefd is! 

We proberen alle vergoedingen en voorwaarden zo duidelijk mogelijk op onze website te zetten. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden of ons vergoedingenoverzicht. De polisvoorwaarden bepalen altijd wat er wel en niet gedekt is.

`