Wat kost een hondenverzekering?

wat kost een hondenverzekering

Als trots hondenbaasje wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. Maar helaas kan ook jouw hond ziek worden of een ongeluk krijgen, met onverwachte hoge dierenartskosten tot gevolg. In dat geval vraag jij je misschien af: wat kost een hondenverzekering eigenlijk, of is het beter om zelf te sparen voor dierenartskosten? Geen zorgen, onze huisdierspecialisten vertellen je hier alles over en leggen uit waarom een hondenverzekering een slimme keuze is! 

Laten we beginnen. 

Onverwachte dierenartskosten?

Wat kost een verzekering voor een hond?

De kosten van een hondenverzekering verschillen per situatie en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de leeftijd, het ras, en de gezondheid van je hond. Maar ook waar je woont, het jaarlijkse eigen risico en het pakket dat je kiest, spelen hierbij een belangrijke rol. Over het algemeen kost een hondenverzekering bij Figo tussen de €30 en €70 per maand, zodat je altijd een optie hebt die past bij jouw budget en de behoeften van je beste vriend. 

Verzekering versus sparen: Wat is slimmer?

Je denkt misschien dat zelf sparen voor dierenartskosten een goede oplossing is, maar dat kan riskant zijn. Dierenartskosten komen namelijk vaak onverwacht en kunnen flink oplopen. Stel je voor: je hond loopt tijdens een wandeling een blessure op en heeft een knie-operatie nodig. De kosten hiervan kunnen ongeveer oplopen tot de €1.750. Als je op dat moment niet genoeg gespaard hebt, kom je in een lastige situatie terecht. 

Met onze hondenverzekering hoef je geen moeilijke beslissingen te nemen over de zorg voor je hond. Wij vergoeden tot 90% van de dierenartskosten, wat betekent dat jij in dit geval slechts €175 zelf hoeft te betalen. Zo kun jij je richten op wat écht belangrijk is: de gezondheid van je hond! 

Wat bespaar je met onze verzekering?

De kosten van medische zorg kunnen dus flink oplopen, vooral bij onverwachte situaties. Hier zie je wat je zou betalen zonder verzekering, versus de kosten met een hondenverzekering van Figo waarbij je kiest voor een vergoedingspercentage van 90%: 

Bekkenkanteling 

  • Zonder verzekering: ongeveer €4.000  
  • Met Figo-verzekering: ongeveer €400 

Maagoperatie (bijv. na het eten van een vreemd voorwerp) 

  • Zonder verzekering: ongeveer €1.500 
  • Met Figo-verzekering: ongeveer €150 

Giardia  

  • Zonder verzekering: jaarlijks ongeveer €300 
  • Met Figo-verzekering: jaarlijks ongeveer €30
     

Onze hondenverzekering kan je dus honderden tot duizenden euro’s besparen en zorgt ervoor dat je hond altijd toegang heeft tot de juiste zorg. Wil je weten wat welke andere zorg wij nog meer vergoeden? Bekijk dan ons vergoedingenoverzicht. Wij hebben het meest uitgebreide pakket van Nederland en daar zijn wij best trots op! 

Voordelen van onze hondenverzekering

  • Tot 90% van je dierenartsrekening terugbetaald 
  • Ongelimiteerde uitkering van de kosten 
  • Supersnelle terugbetaling van je rekening 
  • Altijd contact met een huisdierspecialist 
  • Best beoordeelde huisdierenverzekeraar op Trustpilot 

Wist je dat 84% van de baasjes binnen twee jaar €1.249 aan dierenartskosten kwijt is?

Is onze hondenverzekering het geld waard?

Je verwacht het misschien al: ja, de kosten voor onze hondenverzekering zijn het dubbel en dwars waard! Met onze verzekering ben je niet alleen beschermd tegen onverwachte hoge kosten, zoals dure operaties of spoedbehandelingen, maar ook voor alledaagse medische zorg, zoals vaccinaties en jaarlijkse controles. Zo hoef jij nooit te kiezen tussen wat financieel haalbaar is en wat het beste is voor je hond. Meer weten? Bereken direct je premie en ontdek hoe betaalbaar onze hondenverzekering is, of lees waarom jij je puppy vroeg moet verzekeren!    

We proberen alle vergoedingen en voorwaarden zo duidelijk mogelijk op onze website te zetten. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden of ons vergoedingenoverzicht. De polisvoorwaarden bepalen altijd wat er wel en niet gedekt is.    

`