Hoe oud wordt een papegaai?

hoe oud wordt een papegaai

Het is een veelgestelde vraag: Hoe oud wordt een papegaai? Hoe oud een papegaai kan worden hangt van veel factoren af. Het algemene antwoord is sowieso 50+. Onze huisdierspecialisten vertellen je hier alles over!

Laten we beginnen.

Pootringetje verklapt de leeftijd

Als je een papegaai aanschaft is het verplicht om er een met pootringetje te hebben. Dit toont aan dat de papegaai niet uit het wild komt. Een wilde papegaai hoort zo vrij als een vogel te zijn en is dus verboden aan te schaffen. Aan een pootring kun je de leeftijd van de papegaai aflezen. Makkie dus!

Leeftijd papegaai bepalen

Mocht je de leeftijd van je papegaai niet vertrouwen of wil je het kunnen inschatten, dan zijn er zijn factoren waaraan je de leeftijd van een papegaai kunt bepalen.

  • Oogkleur
    Jonge papegaaien hebben vaak een donkerdere oogkleur dan volwassen papegaaien.
  • Veren
    Hoe doffer de veren, hoe jonger de papegaai is normaal gesproken de regel. Zijn de veren van jouw papegaai dof, dan heb je nog een jonkie!

Welke soort papegaai wordt het oudst?

De geelvleugelara Poncho – een heuse Hollywood-actrice die samenwerkingen op haar naam heeft staan met onder andere Jim Carrey en Eddie Murphy – zou met haar 90-jarige leeftijd de oudste kromsnavel ter wereld zijn. Maar welke soort papegaai wordt nu écht gemiddeld het oudste?

Hoe oud wordt een Amazonepapegaai?

Met een gezond eetpatroon en goede zorg worden Amazonepapegaaien ongeveer 50 jaar of ouder. Dit geldt voor de meeste grote vogels.

Hoe oud wordt een Ara?

Een Ara haalt met gemak een leeftijd van 50 tot 60 jaar. In tegenstelling tot de grijze Roodstaartpapegaai is er geen verschil tussen een wilde Ara of een Ara in gevangenschap.

Ook papegaaien worden ziek

Net zoals mensen kunnen papegaaien onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo ben je verzekerd voor onverwacht hoge dierenartskosten. Zo krijgt je papegaai altijd de medische zorg die hij nodig heeft kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk dan onze papegaaienverzekering!

`