Hoe groot moet een vogelkooi zijn?

Hoe groot moet een vogelkooi zijn

Het is misschien wel de vraag der vragen onder vogelbaasjes: hoe groot moet een vogelkooi zijn? Hier is helaas niet een vast antwoord op, want elke vogel is verschillend. Maar geen zorgen, onze huisdierspecialisten helpen je hierbij wel een eindje op weg.

Laten we beginnen.

Wat is de juiste afmeting voor een vogelkooi?

De grootte van de vogelkooi hangt af van het type vogel dat je hebt. Over het algemeen geldt dat hoe groter de vogel, hoe groter de kooi moet zijn. Zo hebben parkieten en kanaries bijvoorbeeld minimaal een kooi nodig van 50 x 30 x 50 cm (l x b x h), terwijl papegaaien een kooi nodig hebben van minimaal 1,5 x 1 x 2 meter (l x b x h). Zorg er in ieder geval voor dat je vogel in de kooi rechtop kan staan en voldoende ruimte heeft om te vliegen.

Papegaaienverzekering

Net zoals mensen kunnen papegaaien onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je papegaai de medische zorg die hij nodig heeft kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk dan onze papegaaienverzekering!

`