Konijn chippen, wat moet ik weten?

konijn chippen

Als konijnenbaasje is het belangrijk om te weten dat konijnen vaak kunnen ontsnappen. Of het nu per ongeluk is of omdat ze op zoek zijn naar avontuur, het kan erg stressvol zijn om een konijn kwijt te raken. Gelukkig kan het chippen van een konijn helpen om het terugvinden van je huisdier gemakkelijker te maken. Onze huisdierspecialisten vertellen je hier alles over.

Laten we beginnen.

Waarom je konijn chippen?

Het chippen van je konijn is slim omdat het je kan helpen om je huisdier snel terug te vinden als het ooit ontsnapt of kwijtraakt. Konijnen zijn nieuwsgierige wezens en kunnen gemakkelijk op avontuur gaan, en als ze eenmaal buiten zijn, kunnen ze verdwalen of in gevaarlijke situaties terechtkomen. Met een microchip onder de huid van je konijn kunnen dierenartsen en asielen snel contact met je opnemen en je konijn veilig en gezond terugbrengen. Zo voorkom je dat je konijn langdurig vermist blijft en het kan je een hoop stress en verdriet besparen!

Is het chippen van een konijn verplicht?

In tegenstelling tot honden en katten, is het niet wettelijk verplicht om een konijn te laten chippen. Dit betekent echter niet dat het niet belangrijk is om je konijn te laten chippen. Het kan zelfs van groot belang zijn om dit wel te doen, aangezien het kan helpen bij het terugvinden van je konijn als deze ontsnapt of verloren raakt.

De kosten van het chippen van een konijn

De kosten van het chippen van een konijn kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie en de dierenarts waar je naartoe gaat. Gemiddeld kost het chippen van een konijn tussen de €20 en €50. Hoewel het misschien wat duur lijkt, kan het chippen van je konijn in geval van een ontsnapping of verlies zeker de moeite waard zijn.

Chippen wordt verzekerd bij Figo

Ook konijnen kunnen ziek worden of een ongeluk krijgen, met een duur bezoek aan de dierenarts tot gevolg. Met Figo ben je verzekerd voor de chipkosten en voor onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je konijn altijd de zorg die hij verdient en kom jij niet voor financiele verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze konijnenverzekering.

`