Welke pup kiezen uit het nest?

welke pup kiezen uit het nest

Een hond in huis, dat betekent gezelligheid. Heb jij besloten dat het tijd is om jouw gezin uit te breiden met een vriend voor het leven? En weet je ook al wát voor hond je graag wilt? Dan ga je op zoek naar een fokker met een nest van het ras en type hond waar jij je oog op hebt laten vallen. Maar, hoe vind je een goede fokker? En welke pup kiezen uit het nest, hoe weet je dat eigenlijk? Wij vertellen je waar je op moet letten bij een pup uit een nest kiezen.

Hoe kies je een puppy?

Heb je een goede fokker gevonden? Dan is het tijd om elkaar beter te leren kennen. Het liefst al vóór de pups geboren zijn. Zo kun je op je gemak kennismaken met de fokker en de moederhond ontmoeten en krijg je direct een goed beeld van het karakter van het dier én jouw toekomstige vriend. Zijn de pups geboren? Kom dan regelmatig even langs om de band tussen jou en jouw huisdier zo vroeg mogelijk op te bouwen. Heb je kinderen? Neem jouw kids dan ook een keer mee en laat de pups wennen aan het toekomstige thuis. Als de pups ongeveer zeven weken oud zijn is het tijd voor een pup kiezen uit een nest. Maar, welke pup moet je kiezen uit een nest? 

Tips

Nu je de hondenfokker en het nest gevonden hebt, sta je voor de grote vraag: welke pup moet je kiezen uit het nest? Het is niet zomaar iets, je staat op het punt een vriendje voor het leven te kiezen. Tijd voor een checklist dus. Volg je deze tips bij een pup uit het nest kiezen, dan kan het bijna niet fout gaan.

  • Vraag de fokker naar zijn ervaring met de beestjes en het karakter van de pups
  • Kijk zelf goed hoe de pup met z’n broertjes en zusjes omgaat in het nest
  • Houdt een pup zich afzijdig of gaat het voorop in het spelen? Dit zegt alles over het karakter
  • Komt een pup naar je toe? Dan is het beestje open en nieuwsgierig en zelfs een beetje stoer
  • Tijd om te spelen – doet een pup direct met je mee, dan weet je genoeg: dit wordt ravotten!
  • Even knuffelen? Nodig een dappere pup uit op schoot te komen zitten en laat je gevoel spreken!

Ga vooral af op je eigen gevoel

Bij het kiezen van een puppy  ga je vaak niet over één nacht ijs. Natuurlijk kan het liefde op het eerste gezicht zijn, maar het is logisch dat je vaker langskomt om de pups te ontmoeten. Wie weet is die ene stille, onzekere pup de volgende keer wel heel actief en stoer. Zoek je een knuffelkont voor het gezin of ben je van plan er vaak op uit te trekken voor lange wandelingen? Luister en praat met de fokker en houd rekening met wat voor hond je zoekt – en ga vooral af op je eigen gevoel. 

Pup gekozen, wat nu?

Heb jij een keuze gemaakt? Dan valt er een last van je schouders! Maar eigenlijk begint het leven als baasje nu pas, want jij moet jouw viervoeter dagelijks opvoeden en dat is een taak die je niet moet onderschatten. Het trainen van je hond hoef jij gelukkig niet in je eentje te doen, want Puppygroep.nl biedt vier boeken – geschreven in samenwerking met hondenexperts – aan waardoor het opvoeden van je viervoeter van een leien dakje zal gaan. Train ze!

Hondenverzekering van Figo

Een puppy is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Puppy’s zijn namelijk extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts, vooral als ze net hun nestje verlaten. Door je puppy te verzekeren krijgt je beste vriend altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiele verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering!

`