Puppy uit asiel kopen? Hier moet je op letten!

puppy uit asiel kopen

Wil jij jouw gezin uitbreiden met een puppy? Denk dan eerst eens aan het asiel. In Nederlandse asielen wachten gemiddeld zo’n 1,7 miljoen honden ongeduldig op een vrij leven. Jaarlijks worden duizenden honden en puppy’s, om wat voor reden dan ook, naar het asiel gebracht. Vaak zijn tijdgebrek, kosten of een verhuizing reden voor baasjes om afscheid te nemen van een huisdier. Een puppy uit het asiel kopen is in alle opzichten een goede keuze. Geef een pup de kans op een vrij hondenleven en jij hebt een vriend voor het leven.

Voordelen van een puppy uit het asiel kopen

In het asiel wachten veel honden en puppy’s op een nieuw thuis. Het is belangrijk dat je je niet blindstaart op een ras, maar vooral kijkt of de pup sociaal in jouw woon- en gezinssituatie past. Of natuurlijk het dier vindt dat met puppyogen jouw hart verovert. De asielmedewerkers kennen de beestjes door en door en kunnen je alles vertellen over het karakter van de pups. Zijn er geen puppy’s in het asiel op het moment dat je langskomt en kun je geen puppy in het asiel kopen? Dan brengt het asiel je graag in contact met pleeggezinnen voor jonge honden of andere betrouwbare organisaties die wel puppy’s hebben.

Puppy uit het asiel: kosten

Wil je een puppy uit het asiel kopen? Gemiddeld kost een asieldier tussen de € 100,- en € 400,-. Dat lijkt een flink bedrag, maar vergeet niet dat het verzorgen van het dier het asiel veel tijd, energie en geld kost. Voor dit bedrag is de pup medisch onderzocht, ingeënt, gechipt en geregistreerd. Houd ook rekening met andere kosten bij een puppy kopen uit het asiel: het kopen van voeding, een mand, speeltjes en andere hondenaccessoires, zodat een pup in een warm nest terechtkomt. Ook een bezoekje aan de dierenarts of het volgen van een puppycursus kost geld. Wil je financiële tegenvallers voorkomen, bijvoorbeeld als jouw hond ziek wordt? Sluit dan een hondenverzekering af. Via deze verzekering zijn veel (medische) kosten gedekt.

Liever een hond uit het asiel kopen?

Heb je voor jezelf besloten dat jouw nieuwste gezinslid uit het asiel moet komen? Tijdens een bezoekje aan het plaatselijke dierenasiel merk je waarschijnlijk snel dat de meeste honden die hier verblijven iets ouder zijn. Natuurlijk kun je een puppy uit het asiel kopen, maar geef je liever een dier op leeftijd een happy hondenleven of een zorgeloze oude dag dan kun je ook een hond uit het asiel kopen. Wil je meer weten over asieldieren of ben je op zoek naar de perfecte match tussen jou en een huisdier? De Dierenbescherming stelt je graag voor aan asieldieren die wachten op een nieuw baasje.

Hondenverzekering van Figo

Een puppy is enorm leuk, maar het is ook een grote verantwoordelijkheid. Puppy’s zijn namelijk extra kwetsbaar en moeten in hun eerste levensjaar regelmatig naar de dierenarts, vooral als ze net hun nestje verlaten. Door je puppy te verzekeren krijgt je beste vriend altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering!

`