Huiselijke opvang hond, wat moet ik weten?

huiselijke opvang hond

Met je maatje op vakantie is natuurlijk fantastisch, maar er zijn veel zaken om rekening mee te houden. Een huiselijke opvang voor je hond is hier de oplossing voor. Zo kun jij een verre reis maken, terwijl je maatje veilig is. Maar hoe werkt deze huiselijke opvang en wat zijn de opties? Wij leggen het je uit!

Hondenopvang in huiselijke kring

Als je op vakantie gaat en je hond niet mee kan, dan zoek je naar een hondenopvang. Hierbij kom je al snel uit op een hondenpension en niet op huiselijke opvang voor je hond. Hoewel dit voor sommigen een oplossing is, heeft dit ook nadelen. Hondenpensions maken gebruik van kennels. Hierbij wordt je hond in een ruimte geplaatst met andere honden en kan je hond stress ervaren. Het kan daarom prettig zijn voor je hond als deze in een huiselijke omgeving verblijft.

Bij een hondenopvang in huiselijke kring wordt je maatje thuis geplaatst bij een hondenverzorger die bij jouw hond past. Hierbij wordt je hond in een huiselijke omgeving geplaatst, waarbij hij meer persoonlijke aandacht krijgt dan in een hondenpension. Je geeft ook zijn eigen voer mee, zodat hij altijd het voer krijgt wat hij lekker vindt. Een hondenopvang in huiselijke kring is perfect voor honden die meer wensen hebben. Als je maatje bang is voor andere honden, op een vaste tijd wordt uitgelaten of heel graag zijn lievelingsspel wil spelen dan kan hier eventueel rekening mee worden gehouden door de hondenverzorger.

Om er verder voor te zorgen dat je hond zich ook thuis voelt in de huiselijke opvang kun je jouw hond meenemen om een dagje te laten wennen. Zo weet je zeker dat jouw maatje zich op zijn gemak voelt. Tijdens zijn verblijf word je op de hoogte gehouden met foto’s en filmpjes van hoe hij zich vermaakt. Zo kan jij met een gerust hart je hond achterlaten!

Hondenopvang thuis

Op zoek naar een nog meer huiselijke omgeving voor je hond? Je kunt zelfs kiezen voor hondenopvang thuis met een hondenoppas aan huis! In dit geval komt de oppas bij jou thuis om te zorgen voor je hond. Deze persoon heeft al enige ervaring met honden, iets wat je buurman, familie of vrienden misschien niet hebben. Een meer huiselijke opvang voor je hond kun jij je niet wensen! Hierbij wordt je hond uitgelaten, gevoerd en kan er soms zelfs afgesproken worden dat de oppas kleine huishoudelijke klusjes voor je doet. Dan krijgen de plantjes gewoon water. De werkwijze van de oppasser en jouw wensen kun je op elkaar afstemmen om zo de perfecte zorg voor je maatje te vinden. Zo kun je kiezen van uitlaatservice tot het logeren van de oppas bij jou thuis.

Hoewel je het spannend kan vinden dat er iemand zonder jouw toezicht bij jou thuis is, kun je altijd een gratis kennismakingsgesprek voeren met de hondenoppas. Hebben jij of je hond geen klik met de oppas of ben je het niet eens met de werkwijze? Dan hoef je de oppas niet in te huren en heb je bij een volgende kennismakingsgesprek misschien meer geluk!

Tips bij uitkiezen huiselijke opvang hond

  • De beste oppassers zijn vaak druk en zitten al snel volgeboekt. Zoek daarom op tijd naar een geschikte oppas!
  • Je vindt iemand die het beste bij jouw wensen past door veel research te doen. De werkwijze van de oppasser staat vaak beschreven en kan zo perfect op elkaar worden afgestemd.
  • Bepaal je budget en zoek een oppas die hieraan voldoet
  • Bekijk recensies van de hondenoppas op Facebook of op de website
  • Maak gebruik van het gratis kennismakingsgesprek. Voer een gesprek met meerdere oppassers om zo de juiste te vinden.
  • Let tijdens het kennismakingsgesprek op de klik die de oppas met jouw hond heeft.
  • Het is veilig als de hondenoppas werkt met een contract of intakeformulier. Vraag hier altijd naar!

Hondenverzekering van Figo

Net zoals mensen kunnen honden onverwacht ziek worden of een ongeluk krijgen. Je huisdier verdient dan de beste zorg die er is. Met Figo ben je verzekerd voor onverwachte dierenartskosten. Zo krijgt je hond altijd de medische zorg die hij nodig heeft en kom jij niet voor financiële verrassingen te staan. Meer weten? Bekijk onze hondenverzekering!

`