Hondenbaasje schrikt van dierenartsrekening: €3.557,25

verbrande voetzolen hond

Dat het leven duurder wordt, daar komen steeds meer baasjes achter. Zo ook Kevin, het baasje van Sammy. Afgelopen zomer zag hij dat zijn labradoodle moeite kreeg met opstaan en zijn dierenarts vertelde hem dat zijn hond geopereerd moest worden. De dierenartsrekening? €3.557,25. Gelukkig was zijn hond verzekerd bij Figo.

Moeite met opstaan

Normaal gesproken liep Kevin zowel in de ochtend, middag als avond een groot rondje met zijn hond. Als hij de riem pakte, dan werd Sammy razend enthousiast en sprong-ie zo de woonkamer door, maar dat enthousiasme stopte een paar maanden geleden. Kevin merkte op dat Sammy steeds meer moeite kreeg met opstaan en kreupel begon te lopen en besloot naar de dierenarts te gaan.

Ingrijpende operatie

Eenmaal aangekomen bij de dierenarts worden er röntgenfoto’s gemaakt en wat blijkt: Sammy heeft last van heupdysplasie en een bekkenkanteling wordt geadviseerd. Een ingrijpende operatie, maar cruciaal om de labradoodle weer pijnvrij te laten bewegen. Na 1 opnamedag (bestaande uit de operatie inclusief verdoving, infusen en andere medicatie) krijgt Sammy de zorg die hij nodig heeft, maar van de dierenartsrekening moest Kevin wel schrikken: €3.557,25.

Hondenverzekering van Figo

Gelukkig had Kevin zijn hond verzekerd en vergoedde Figo 80% van de dierenartsrekening. “Van die €3.557,25 hoefde ik nu maar rond de €700 zelf te betalen. Begrijp mij niet verkeerd, nog steeds een groot bedrag, maar ik heb niet eens €3.000 op mijn rekening staan”, aldus Kevin. “Als ik niet verzekerd was, dan had ik Sammy niet de zorg kunnen bieden die ze nu gekregen heeft. Ik ben heel blij dat ze nu weer dagelijks rondjes met mij kan lopen, zoals eerst.”

`