Dit zijn dé 5 leukste hotels waar honden zijn toegestaan van Nederland!

pepernoten bakken voor je hond

Je kent het als hondenbaasje ongetwijfeld: je wilt een hotel boeken waar óók je hond welkom is, maar het lukt je niet om een leuke overnachting te vinden. Maak je geen zorgen, onze huisdierspecialisten hebben namelijk dé 5 leukste hotels waar honden zijn toegestaan van Nederland voor je opgesomd.

Laten we beginnen.

1. Hilton, Den Haag

Scherm­afbeelding 2023 12 01 om 11.42.40

Een hotel in boetiek stijl, op een paar minuten van het historische centrum en een korte tramrit van het strand waar je een heerlijke wandeling kunt maken met je best vriend. Geniet van de diervriendelijke kamers, lekker dineren en de cocktailbar. Hilton The Hague ligt in het oude stadscentrum, dichtbij de ambassadewijk, op een steenworp afstand van het Nederlandse parlement en op slechts 15 minuten van het strand. .

2. Landgoed De Wilmersberg, De Lutte

Landgoed De Wilmersberg is een hotel waar honden zijn toegestaan

Landgoed De Wilmersberg ligt op een groot landgoed in het hart van Twente. Deze omgeving is met het glooiende landschap, de bijzondere architectuur, en het vele groen misschien wel de mooiste plek van Nederland. Dat wordt wandelen met de hond dus! Verder zijn de kamers luxueus ingericht en ligt er een heus ‘hondenwelkomstpakketje’ op je beste vriend te wachten, bestaande uit een eet-en drinkbankje, een dekentje, en natuurlijk een paar hondensnoepjes.

3. Grand Hotel Karel V, Utrecht

Grand Hotel Karel V is een hotel waar honden zijn toegestaan

Wat ooit een 14e-eeuws klooster was en als onderkomen diende voor ridders en priesters, is nu een luxe vijfsterrenhotel in het centrum van Utrecht. Dit hotel eert met zijn naam trouwens ook een voormalig logeergast van dit hotel: de bekende Europese heerser Karel V. Of hij toen zijn hondje meenam weten we niet, maar vandaag de dag mag jij dat wel doen. Sterker nog: met hun stijlvolle en uniek ingerichte kamers, met daarin een zitzakje en een eet- en drinkbankje speciaal voor je hond, staat Karel V niet voor niks in ons lijstje met leukste hotels waar honden zijn toegestaan!

4. Kruisherenhotel Maastricht

Kruisherenhotel Maastricht is een hotel waar honden zijn toegestaan

Het met vijf sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht ligt in het centrum in een voormalig klooster dat stamt uit de 15de eeuw. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. En het allerleukste: in dit hotel is je hond ook toegestaan! Naast dat je hier de leukste stadswandelingen kunt maken, ligt er ook altijd een klein presentje in hun stijlvolle kamers voor je viervoeter te wachten. Wat dat is? Daar kom je achter door te reserveren.

5. Het Strandhotel, Cadzand-Bad

Het Strandhotel, Cadzand-Bad is een hotel waar honden zijn toegestaan

Geniet van zon, zee en strand samen met je hond in het Strandhotel Cadzand-Bad. Dit luxe hotel bevindt zich boven op een duin en biedt prachtig uitzicht op de zee. Lekker uitwaaien met je hond op het strand zit er dus dik in. Ook zit in het hotel het gastronomische restaurant Pure C dat onder leiding staat van sterrenchef Segio Herman. Kortom, misschien wel het leukste hotel aan zee waar ook honden zijn toegestaan!

FAQ's over hotels waar honden zijn toegestaan

Ja, alle hotels in onze lijst verwelkomen honden van alle rassen en maten. Ze begrijpen hartstikke goed dat elke hond een speciaal lid is van je gezin en zijn meer dan blij om ze te verwelkomen.

Sommige hotels kunnen extra kosten verrekenen voor het verblijf van je hond. Daarom is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met het hotel om te informeren naar hun huisdierbeleid.

Dat hangt af van het hotel. In ieder geval kun je natuurlijk wel bij elk hotel vragen of er hondvriendelijke activiteiten in de omgeving zijn, zoals mooie wandelroutes of hondenspeeltuinen.

Ja, het is verstandig om je hond altijd aangelijnd te houden – behalve in je kamer natuurlijk.

Het hotelpersoneel staat altijd klaar om je te helpen bij het regelen van activiteiten voor je hond, zoals een mooie wandeltocht.

`