Max is dé populairste hondennaam van 2022

baknijd

Nederland kocht afgelopen jaar massaal een hond en koos grotendeels voor dezelfde hondennamen, maar ook nieuwkomers werden gesignaleerd zoals ‘Doekoe’ en ‘Booty’.

Amsterdam, 3 januari 2023: Ook in 2022 kozen baasjes voor bekende namen die al jarenlang in de top 10 staan. Toch is er één groot verschil: niet Luna, maar Max is na jaren de populairste hondennaam.

Huisdierenverzekeraar Figo voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. Vandaag maakte de organisatie de populairste hondennamen van 2022 bekend. Gebaseerd op data van ruim 43.000 hondenbaasjes zijn dit de resultaten:

Max óók bij de hondennamen op nummer 1

In tegenstelling tot vorig jaar is niet Luna, maar Max de populairste hondennaam van het jaar. De recente successen van Verstappen hebben waarschijnlijk ervoor gezorgd dat Max deze naam heeft ingehaald.

Top 10 hondennamen 2022:

 1. Max
 2. Luna
 3. Pip
 4. Bella
 5. Bo
 6. Charlie
 7. Teddy
 8. Ollie
 9. Guus
 10. Bailey

Top 3 hondennamen reutjes 2022:

 1. Max
 2. Ollie
 3. Guus

Top 3 hondennamen teefjes 2022:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip

Grappige hondennamen

Niet alle hondenbaasjes kiezen voor een traditionele naam voor hun viervoeter. Sterker nog: volgens Figo wordt steeds vaker gekozen voor een grappige naam.

 1. Doekoe
 2. Booty
 3. Gucci
 4. Biertje
 5. Falafel
 6. Cheesebuger
 7. Waffel
 8. Cocosnoot
 9. Chefke
 10. Muppert

Bekijk hier de volledige lijst met (populaire, grappige, aparte en buitenlandse) hondennamen

Ook puppy’s worden ziek

Puppy’s blijven ongekend populair in Nederland, maar toch wordt minder dan 5% van deze honden verzekerd. “Veel baasjes verzekeren hun puppy niet omdat ze denken dat jonge honden niks overkomen”, geeft dierenarts Nienke Mulder van Caressa Dierenziekenhuizen aan. “Maar juist puppy’s zijn kwetsbaar voor ziektes en ongevallen en moeten in hun eerste levensjaar vaak naar de dierenarts, met steeds hogere dierenartskosten tot gevolg. Door je hond op jonge leeftijd te verzekeren, bespaar je waarschijnlijk een hoop geld in deze dure tijd.”

Noot voor redactie:

Bij voorkeur onderstaande tekst opnemen in het artikel:

Figo is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen. Met gepassioneerde dierenliefhebbers en experts wordt er elke dag hard gewerkt om de zorg voor huisdieren nog beter te maken. Figo biedt als enige in Nederland een huisdierenverzekering aan voor honden, katten, konijnen en papegaaien.

`